A Színházak Éjszakáján a Katonában premier előtt Vékes Csaba filmje, a Hetedik alabárdos!

Szeptember 16-án éjfélkor a Színházak Éjszakáján a Katona József Színház premier előtt levetíti a Filmalap fiatal tehetségeket támogató Inkubátor Programjának elsőként elkészült alkotását, a Hetedik alabárdost.

Fotó forrása: Magyar Nemzeti Filmalap

A vetítés után a film alkotóival, színészeivel beszélgethet a közönség. Moderátor, Nyáry Krisztián író, irodalomtörténész, a Líra Könyv ZRT kreatív igazgatója.

Vékes Csaba filmje egy humoros karriertörténet, amelyben a mellőzött színész egy váratlan felkérésnek köszönhetően az „örök statiszta” szerepből a teátrum vezető rendezőjévé válik. Innentől nem csak saját álmaiért, hanem az egész társulatért is küzdeni kezd. A napjaink színházi világában játszódó, szürreális elemekkel tarkított szatírából kiderül, a főhős mit tud kezdeni a számtalan buktatót rejtő vadonatúj megbízatással, és az is, mit szólnak ehhez a kollégái?

Fotó forrása: Magyar Nemzeti Filmalap

A címszerepben a Krétakör társulatából valamint a Mi kis falunk sorozatból, a Brazilokból és Vranik Roland kultfilmjéből, is ismert Bánki Gergely látható. A további szerepekben Sárközi-Nagy Ilona, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művésze, Bezerédi Zoltán, Ónodi Gábor, Ujlaki Dénes, Mohai Tamás, Nagy Ervin, Murányi Tünde, Kalocsay Mercedes, Ruszina Szabolcs, Majzik Edit, Felhőfi-Kiss László, Dióssi Gábor, Pálos Hanna, Polgár Péter.

Fotó forrása: Magyar Nemzeti Filmalap

A Hetedik alabárdos világpremierjét szeptember 2-án tartották az alkotók jelenlétében 41. Montreali World Filmfesztiválon, és bemutató előtt még a miskolci Jameson CineFest versenyprogramjában is látható lesz. Országosan szeptember 21-én indul a hazai mozikban.

Forgalmazó a Valami Amerika széria és a Kincsem rendezőjének, Herendi Gábornak cége, a Skyfilm Production. A Hetedik alabárdos a Facebook-on.

Előzetes: https://drive.google.com/file/d/0B_vFLkbspmuLRmc1WVI5WUNsclE/view

Fotó forrása: Magyar Nemzeti Filmalap

Forrás: Magyar Nemzeti Filmalap
,