„Színház az egész… Kass Galéria!”

A színház lesz a Kass Galéria idei második félévének központi témája Szegeden. Július 12-én, szerdán 17 órakor nyitják meg a „Kass és a színház”, valamint a „Schreiber-Gyermek-Színház” című kiállítást.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Két új kiállítás is nyílik egy napon a szegedi Kass Galériában. Kass János színház-témájú grafikáit, műveit mutatják be a „Kass és a színház” című tárlaton: többek között a Hamlet, a Háry János, Az ember tragédiája és a Kékszakállú herceg vára című művekhez készült illusztrációkat láthatják az érdeklődők.

Szintén ezen a napon nyitja meg kapuit a Schreiber-Gyermek-Színház című papírszínház-kiállítás, ahol húsz miniatűr papírszínházi jelenetet ismerhetünk meg a huszadik század fordulójáról. A látogatók elé tárulnak a Csipkerózsika, a Hamupipőke, A varázsfuvola és az Aladdin és a csodalámpa ikonikus jelenetei is.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

A „Kass és a színház”, valamint a „Schreiber-Gyermek-Színház” című kiállításokat július 12-én, szerdán 17 órakor nyitják meg a Kass Galériában. Mindkét tárlat december 31-ig látogatható.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum