Stochelo Rosenberg koncertezik a Városmajorban – Hétvége Django Reinhardt zenéjének jegyében premier filmvetítéssel és egy különleges koncerttel

Július 15-én, szombaton egyedülálló élményt ígér a Swing á la Django zenekar és világhírű vendégművészeinek koncertje a Városmajori Szabadtéri Színpadon. A Stochelo Rosenberg, Roby Lakatos, Bangó Margit és Illés Ferenc közreműködésével megvalósuló koncertet megelőző estén exkluzív filmvetítésre és közönségtalálkozóra is sor kerül: a Django Reinhardt életét bemutató film premier előtti vetítése után a film zenéjét jegyző Stochelo Rosenberggel beszélgetnek a szervezők a Toldi moziban. 

Swing à la Django – Fotó forrása: Szabad Tér Színház

A magyar autentikus zenét a francia manouche swing világával egyedülálló módon cimbalommal ötvöző, külföldön is szép sikereket elérő Swing à la Django zenekar visszatérő vendége a Városmajori Szabadtéri Színpad programjának. Július 15-én, szombaton 20 órától különleges felállásban, négy vendégművésszel lépnek Buda kedvelt nyári színházának színpadára. A koncert külföldi sztárvendége, Stochelo Rosenberg a Budapesti Nyári Fesztivál és az együttes meghívására először lép fel Budapesten, zenéjének alapja – akárcsak a Swing à la Django zenekar esetében – Django Reinhardt muzsikája. Rosenberget kifogástalan technikája és érzelmekkel teli játéka méltán emeli a világ legjobb manouche gitárosai közé. A koncert sokszínűségét és szenvedélyességét Roby Lakatos, a klasszikus-, jazz- és cigányzenét páratlan előadói tehetséggel ötvöző hegedűművész, Illés Ferenc, a kiváló hazai manouche gitáros, valamint az ország legelismertebb, Kossuth-díjas cigány-énekesnője, Bangó Margit közreműködése biztosítja.

Stochelo Rosenberg – Fotó forrása: Szabad Tér Színház


A zenészek szervezésében július 14-én, pénteken 19 órától a Toldi moziban exkluzív, egyszeri vetítés keretében bemutatják a Django Reinhardt életéből készült egész estés Django című mozifilmet, amelynek zenéit Stochelo Rosenberg jegyzi. A Berliniálé nyitófilmje ez alkalommal jóval a magyarországi premier előtt, először lesz látható itthon, Reda Kateb és Cécile de France főszereplésével. A film kuriózuma, hogy Django feleségét Palya Bea alakítja, aki szintén részt vesz a vetítést követő beszélgetésen, amelynek házigazdája Kovács András Péter KAP. Felhangzik néhány dal is, majd helyi manouche zenészek koncertje zárja az estet.

A filmvetítésre és az azt követő beszélgetésre jegyek a helyszínen, illetve online vásárolhatók: http://tticket.bpfilm.hu/selectscreening/tid.asp?id=9d8de3. A Toldiban korlátozott számban lehetőség nyílik jegyet váltani a másnapi városmajori koncertre is, amennyiben pénteken még lesz szabad jegy.

Django jelenetkép – Fotó forrása: Szabad Tér Színház

További információk és jegyvásárlás: https://szabadter.hu/programok/item/2307-swing-la-django-feat-stochelo-rosenberg-roby-lakatos-bango-margit-koncert.html#.WWR4CxWLRdg

Facebook-esemény a vetítéshez: https://www.facebook.com/events/396803577380777/

Forrás: Szabad Tér Színház