arTúr Fesztivál – Túri Vásár 2017

Bő egy hónap múlva ismét felpezsdül Mezőtúr városa, az ország különböző pontjairól érkeznek fellépők, árusok, nézelődők a XVI. arTúr Fesztiválra és a XXVI. Túri Vásárba.

– Idén augusztus 9-12. között rendezzük meg városunkban az arTúr Fesztivált, majd augusztus 13-án a Túri Vásárt. A programsorozatot mindig fokozott érdeklődés előzi meg, hiszen nagyon sokan kíváncsiak rá, hogy ebben az évben milyen produkciókat láthatnak. A programokra kilátogatóknak nem lesz okuk panaszra, a kulturális kínálat sokszínűsége, minősége és mennyisége minden igényt kielégít. A kínálatban szerepelnek kiállítások, filmvetítések, komolyzenei – könnyűzenei koncertek, előadóművészek, együttesek, hazai művészeti csoportok produkciói, amelyek ingyenesen látogathatóak. A fesztivál időtartama alatt a műsorokkal az elmúlt évekhez hasonlóan városunk több helyszínére várjuk Önöket. Fellép többek között Keresztes Ildikó, a Groovehouse, Ámokfutók, a Kolompos Zenekar és Sub Bass Monster egy nagy koncerttel.

A felfelé ívelő tendenciának a megkoronázása a Túri Vásár az egész napos színpadi programkínálatával és színes vásári forgatagával. A vásár napján augusztus 13-án is tartogatunk néhány érdekes kísérőprogramot. A hagyományok megőrzése jegyében az ország több pontjából hívunk kézműveseket, tárgyalkotó mesterembereket. Jelen lesznek a gyékényfonás, fajáték készítés, szalmafonás, gyertyamártás, papírmártás, fazekasság és szőnyegszövés képviselői. Az alkotók nemcsak bemutatják tudásukat, hanem lehetőséget biztosítanak mesterségük kipróbálására is. Aki szereti a finom falatokat, az sem fog csalódni, hiszen ezen a napon a kulináris élvezetek tárháza is bőséges kínálattal várja vendégeit. Valamint újra lesz a vásárban főzőverseny is, amelyre várjuk a jelentkezőket. A nap folyamán színpadra lép Kökény Attila, Kovácsovics Fruzsina, Torres Dani, Unique és Charlie és a Charlie Band is. – fogalmazta meg Bordács László a főszervező Mezőtúri Közművelődési és Sport Közhasznú Nonprofit Kft. nevében.

A fesztivál és a vásár részletes programját hamarosan megtekinthetik programfüzetünkben. Bővebb infó: www.turivasar.hu, www.muveszetinapok.hu, www.mkskft.hu.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!