Reggeli Gasztroplacc az Esernyősben

Júliustól a kulináris élvezetek rajongóit várják Óbudán, a Fő téren. Az Esernyős Reggeli Gasztroplacc elnevezésű eseményein gasztronómiában jártas házigazdák különleges ízeivel-formáival lehet majd találkozni egy-egy hangulatos reggelizés, kóstolás és kötetlen beszélgetés keretében.

Raj Ráchel – Fotó forrása: Esernyős

A kéthetente vasárnap délelőttönként meghirdetett alkalmak nyitó eseményének házigazdája Raj Ráchel, tortatervező lesz. A Tortaszalon nevű design cukrászda és tervezőműhely vezetőjének tortacsodáit és egyedi ízvilágú flódniját egész Budapest ismeri, most végre különleges ízeinek kulisszatitkaiba is „belekóstolhatnak” az érdeklődők.

Raj Ráchel ma az egyik legismertebb tortatervező Magyarországon, népszerűségét annak köszönheti, hogy új megközelítés alapján tervezi és készíti el design tortáit. Annak idején divattervezőnek tanult, ezért nemcsak a minőségi és természetes alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, hanem a tortatervezést is úgy közelíti meg, ahogyan egy ruhakölteményt álmodik meg a tervezője. A felmerülő „tortatémákról” elsőként „divatrajz” készül, melyek alapján könnyű, főzött krémekből, piskótából és igazi marcipánból formázza meg a figurát, mintha szobrot vagy műalkotást készítene. Ezután aprólékos művészi munka következik, amelynek során kialakul a tortacsoda karaktere, a színek, díszítések, marcipánt vagy akár élővirágot is használva, míg végül igazi édes műalkotás születik.

Reggeli Gasztroplacc – nyitóalkalom
Helyszín: Esernyős – 1033 Bp., Fő tér 2.
Időpont: Július 9. vasárnap, 10.00-12.00
Házigazda: Raj Ráchel, tortatervező

Részletek: http://esernyos.hu/esemeny/reggeli-gasztroplacc-raj-rachel/

Forrás: Esernyős