Megkezdődött a Budapest Rooftop Cinema nyári szezonja

Június 12-én óriási érdeklődés kíséretében elindult a Budapest Rooftop Cinema 5. nyári szezonja a Corvin Club tetőteraszán. A nyár hátralevő időszakában pedig egyre több vetítéssel készülnek a szervezők a szabadtéri mozizás szerelmeseinek.

Fotó forrása: Budapest Rooftop Cinema

2017. június 13-án, kedden indul a Budapest Rooftop Cinema, a Film.hu és a Magyar Nemzeti Filmarchívum Magyarok a háztetőn című közös vetítéssorozata Kostyál Márk Kojot című filmjével. A vetítés előtt a film főszereplőivel, Mészáros Andrással, Dobra Marával és Bocsárszky Attilával a vetítésorozat szerkesztője, Teszler Tamás beszélget.

A szezonnyitó esemény iránti hatalmas érdeklődés miatt június 16-án, pénteken ismételten levetítésre kerül a Donnie Darko című kultfilm. Richard Kelly sci-fi thrillere 2001-ben a rendezőnek és a főszereplő Jake Gyllenhaalnak egyaránt meghozta az áttörést és az új évezred emblematikus filmjévé vált.

A hétfői Budapest Rooftop Cinema Classics vetítéssorozat június 19-én Michel Gondry lenyűgöző és megrázó drámájával, az Egy makulátlan elme örök ragyogásával folytatódik, melyben Kate Winslet és Jim Carrey felejthetetlen alakítását láthatja a közönség.

A Magyarok a háztetőn soron következő alkalmán, június 20-án Keleti Márton klasszikusát, A tizedes meg a többieket láthatják mindazok, akik ellátogatnak a Corvin Club tetőteraszára. A vetítés előtt Teszler Tamás ezúttal Kurucz Márton filmtörténészt fogja faggatni.

Az idei évtől végre elérhetővé vált az online jegyelővétel. A OneTicket oldalán folyamatosan frissül a Budapest Rooftop Cinema kínálata.

Forrás: Budapest Rooftop Cinema