A New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia Új Arculattal és Tavaszi Kvartett-Fesztivállal Jelentkezik

VI. MiraTone Fesztivál és Akadémia / Budapest, 2024. augusztus 26. – szeptember 1.

A New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál és Akadémia 2024-ben új névvel és új arculattal lép a nagyközönség elé. A névváltoztatás eredménye egy olyan egyedi mozaikszó lett – MiraTone -, ami a fesztivál alapítójának, Miranda Liu amerikai-magyar hegedűművésznek keresztnevét is rejti. MiraTone Fesztivál és Akadémia 2019-es megalakulása óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend a hazai és a nemzetközi közönség köreiben egyaránt. A fesztivál minden évben kivívja a magyar és a nemzetközi média figyelmét.

Magyarország legfiatalabb koncertmestere által szervezett és irányított nagyszabású rendezvénysorozat az idén hatodik alkalommal kerül megrendezésre augusztus 26. és szeptember 1. között.

A kamarazene leghitelesebb bemutatása Miranda egyik legfőbb célja, amit a rendezvényen fellépő régi és új művészek tolmácsolnak. Az idei fesztivál résztvevői között lesz Miranda Liu hegedűművész, Alexandra Tirsu moldáv hegedűművész, Adolfo Gutiérrez Arenas spanyol csellóművész, valamint Borbély László és Boros Misi zongoraművészek, Ilya Kondratiev orosz zongoraművész, Győri Noémi és Adriana Ferreira fuvolaművészek, valamint Pálfi Csaba klarinétművész. Emellett a V4 Vonósnégyes és a csehországi Bennewitz Quartet is színpadra lép.

A VI. MiraTone Fesztivál és Akadémia 2024-ben is nyitva áll minden hegedűs, brácsás, csellista, fuvolista, klarinétos, zongorista és kamaracsoport előtt, korra, nemre, szexuális orientációra, vallásra, nemzetiségre, etnikumra, fogyatékosságra és más különböző háttérre való tekintet nélkül. A fesztiválra és akadémiára való jelentkezés elkezdődött és a résztvevők száma korlátozott.

Az idei fesztiválkoncertek meghirdetése és a jegyvásárlás május 15-én elindul. Ezen felül, debütál a ‘MiraTone Young Artist Series’, ahol az Akadémia résztvevői ingyenes koncertek keretein belül járják az egész várost.

Az idei fesztivál egy további újdonsággal is rendelkezik: egy tavaszi előfutárral, a Gellért-hegy Filozófusok kertjében május 12-én, 26-án és 31-én megrendezésre kerülő kvartett-fesztivállal az első kerületben. Az eseményen Beethoven, Britten, Dohnányi, Haydn, Kodály, Mozart, Schumann és Weiner kamarazenei művei csendülnek majd fel Miranda Liu, Rózsa Gerda, Móré László, Aranyos János, a V4 Vonósnégyes és a Central European String Quartet előadásában.

Részletes információkért és jelentkezésért kérjük, látogasson el a MiraTone Fesztivál és Akadémia hivatalos honlapjára.

Az idei fesztiválkoncertek meghirdetése és a jegyvásárlás megkezdése május 15. napján fog megtörténni a https://www.miratonefestival.com/ linken keresztül. 30%-os elővételi kedvezmény június 30-ig.

,