Érdi Tamás zongorakoncertje Rómában

Folytatódik a Falconieri Palota Liszt termében a Római Magyar Akadémia által szervezett zongora koncertsorozat, amelynek keretében az intézmény világhírű illetve többszörösen díjazott magyar művészeket vonultat fel az Örök Városban.

Vásáry Tamás nagysikerű pénteki koncertje után, holnap 2017. március 28-án, kedden, 20.30 órakor Érdi Tamás zongoraművész lép fel a római közönség előtt.

Az esten Beethoven: cisz-moll szonáta (Holdfény), op. 27/2, Schubert: Négy impromptu, op. 90 D 899, Schubert: Három zongoradarab, op. posth. D 946 darabjait hallhatja a közönség.

Belépés ingyenes.

Érdi Tamás Junior Príma és Prima Primissima díjas zongoraművész, 1995-ben nyerte meg Moszkvában a Louis Braille zongoraversenyt, és 1997-ben Salt Lake Cityben az ötzongorás Gina Bachauer zongoraversenyverseny első helyezettjeinek egyike. Majd felvételt nyert a Bécsi Zeneakadémiára. 2002-ben művészdiplomát szerzett a Torontói Royal Konzervatórium ösztöndíjasaként. Fellépett a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben, a Barbican Centerben, a Paderewski Központban, Varsóban a híres Chopin szobor alatt több alkalommal 4000 embernek zongorázott. Játszott a Torontói Szimfonikusokkal, az Izlandi Szimfonikusokkal, a Magyar Rádió SzimfonikusZenekarával, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Bécsi Mozart Zenekarral, a Szverdlovszki Szimfonikusokkal, az Enescu Filharmonikusokkal, a Craiovai Filharmonia Zenekarával, és a Kolozsvári Szimfonikus Zenekarral. Játszott Szibériában, Kuwaitban, Libanonban, Amerika, Kanada és Európa számos más országában. 2009-ben születésnapi koncertet adott a Szépművészeti Múzeumban, Kocsis Zoltán és Vásáry Tamás közreműködésével, amely a Duna Tévében és DVD-n is nagy sikert aratott. Lemezei a Hungaroton gondozásában és Kanadában jelennek meg. 2012-ben a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki. 2015 óta az Ő nevével fémjelzett  Klassz a pARTon! koncertsorozat nyaranta egyre nagyobb sikert arat.

Forrás: Római Magyar Akadémia