Bezárt a szegedi Pompeji-kiállítás: több mint 100 ezren látták a tárlatot

Több mint 100 ezren: 101 228-an látták a Móra Ferenc Múzeum Pompeji-kiállítását, mely vasárnap bezárta kapuit. Csak az utolsó hétvégén 4500-nál is több látogató fordult meg a tárlat szegedi helyszínein.

Pompeji – Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Óriási sikerrel zárult a szegedi Pompeji-kiállítás: a tárlat a záró hétvégén átlépte a lélektani 100 ezres látogatószámot, 101 228-an látták tavaly június óta Pompeji lenyűgöző tárgyi emlékeit. Az utolsó hétvége komoly tömegeket vonzott a Móra Ferenc Múzeumba, a Fekete házba és a Kass Galériába: ezen a három napon ugyanis több mint 4500-an jártak a helyszíneken.

A Pompeji-kiállítás így a szegedi Móra Ferenc Múzeum második legnagyobb látogatottságú kiállítása lett, jegyár-bevétel szempontjából pedig a legsikeresebb kiállításnak tekinthető. A korábbi rekorderhez, a 2014-es fáraó-kiállításhoz képest tízmilliós nagyságrenddel magasabb bevételt hozott a Pompeji-tárlat az elmúlt bő nyolc hónap alatt.

A Móra Ferenc Múzeum és a Fekete ház rövid szünetre vonul kiállítás-bontási és -építési munkálatok miatt, a Kass Galéria azonban továbbra is folyamatosan látogatható.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum