Armel Opera Festival Díj – Váradi Gyula hegedű virtuóz a Berlin Filharmóniában

ARMEL OPERA FESTIVAL
„A VIRTUÓZOK NEMZETKÖZI ÚTJA”

Ezzel a szlogennel gyakran találkozott a közönség a Virtuózok tehetségkutató verseny  televíziós közvetítései során, hiszen az Armel Opera Festival 2016-ban is kiemelten támogatta a legtehetségesebb zenészeket. A 2016-os verseny  fődíjasa, valamint az első-, és második korcsoport győztesei számára az Armel Opera Festival egy-egy nemzetközi koncerten való fellépés lehetőségét ajánlotta fel, hogy az ifjú virtuózok bemutatkozhassanak olyan neves koncerttermekben, amelyek  rendkívüli élményt jelenthetnek fölfelé ívelő pályájuk  kezdetén.

Váradi Gyula – Forrás: Virtuózok

ARMEL OPERA FESTIVAL DÍJ

–  Váradi Gyula  hegedűsnek, a második korcsoport győztesének koncertfellépés a Berlin Filharmóniában, 2016. december 25-én.

Közreműködik: Anima Musicae Kamarazenekar

Az est különlegessége, hogy a budapesti fiatal zenészt a Németországban élő,  orosz származású neves hegedűművész, Kirill Troussov fogja felkonferálni.

A koncert programja:
Ernest Bloch: Nigun aus Baal Shem
Vivaldi: The Vier Jahreszeiten
Astor Piazzola: Die vier Jahreszeiten in Buenos Aires

Szólisták:
Váradi Gyula – hegedű
Kirill Troussov – hegedű

Az Armel Opera Festival és a Virtuózok együttműködése nem új keletű, ugyanis az Armel, már az első tehetségkutató versenyen különdíjjal jutalmazta Boros Misit, a Virtuózok legkisebbek korcsoportjának győztesét. A díj egy fantasztikus koncertfellépés volt 2015. december 26-án Zürichben, a Tonhalle nagytermében, a Pannon Filharmonikusok közreműködésével.

Az Armel Opera Festival a Virtuózok nemzetközi útját hivatott segíteni, így  2016-ban  is örömmel állt a Virtuózok mellé.

Az Armel, a tehetségkutatás és a klasszikus zene népszerűsítése mellett az opera, ezen belül a kortárs operaprodukciók széleskörű megismertetésén és terjesztésén dolgozik itthon és külföldön, immár kilenc éve nagy sikerrel.

Web: armel.hu  | armelfestival.org | facebook.com/ArmelOpera

Forrás: Armel Opera Festival
,