Pixelek – Valló Berta kiállítása

Valló Berta jelenleg a londoni Central Saint Martins Művészeti Egyetem harmadéves hallgatója tervezőgrafika szakon. Munkái döntő része digitális úton születik az illusztráció és kollázs technikák ötvözésével. Ez a vonal gimnáziumi éveivel (Eötvös József Gimnázium, Budapest) párhuzamosan futó egyetemi előkészítő kurzuson, a 91. stúdióban kezdte foglalkoztatni, Kopek Rita festőművész tanítványaként. Ezt megelőzően Rófusz Ferenc rajzfilmrendező szakkörét látogatta a Budai Rajziskolában, ő ismertette meg vele az animáció alapjait, indította el az illusztráció felé vezető úton.

Fotó forrása: Weöres Sándor Színház

Fotó forrása: Weöres Sándor Színház

Mostanában egyre erőteljesebben érdeklődik a digitális illusztráció iránt, melynek formálásában a tradicionális analóg technikák és a media design játszanak jelentős szerepet.

Pixelek című kiállítása a 2014 és 2016 közötti időszak kreatív folyamatának eredményeit mutatja be. A Pixelek cím az illusztrációk digitális mivoltára reflektál, ezen képpontok szövetségéből jöttek létre a kiállításon látható képek. Munkái számos különböző témában születtek, egyetemi projektek, interdiszciplináris kollaborációk és egyéni elhatározások végtermékeiként. Charles Dickens Karácsonyi ének című művének modern átirata, a környezetszennyezés napjainkban exponenciálisan növekedő problémáját feldolgozó plakátok és fiktív karakterek napi rutinja egyaránt szerepelnek a válogatásban.

Köszöntőt mond: Valló Péter rendező
A kiállítást megnyitja: Oroszy Csaba képzőművész

Valló Berta: Pixelek
Időpont: 2016. december 15. 18.30 óra
Helyszín: Weöres Sándor Színház, I. emeleti kiállítótér
A kiállítás megtekinthető: 2017. január 31-ig
A belépés ingyenes.

Forrás: Weöres Sándor Színház