Ludwig Múzeum – Kreatív Európa program CAPP (Collaborative Arts Partnership Programme) – PÁLYÁZATI FELHÍVÁS együttműködésen alapuló képzőművészeti projektek megvalósítására

A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum pályázatot hirdet a Kreatív Európa által támogatott CAPP Művészeti Együttműködési Program keretében együttműködésen alapuló művészeti projektek megvalósítására.

Fotó: Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna (Skubi workshop) - Fotó forrása: Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Fotó: Bognár Benedek és Simon Zsuzsanna (Skubi workshop) – Fotó forrása: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum

A CAPP Művészeti Együttműködési Program keretében a Ludwig Múzeum olyan, 2017-ben megvalósuló projektek támogatását tervezi, amelyek a művészet eszközeivel szólítják meg a társadalom valamely csoportját annak érdekében, hogy az adott közösség a saját kreativitását megélve keressen egy-egy társadalmi problémára megoldást, valamint az alkotó folyamat közben megtapasztalhassa a közösség támogató erejét.

Olyan művészek vagy művészcsoportok jelentkezését várjuk a kortárs képzőművészet területéről, akik elkötelezettek a társadalmilag érzékeny művészet elméleti és gyakorlati kérdései iránt, és aktívak a közösségi alkotás területén. Új, vagy már meglévő koncepció továbbfejlesztésével is lehet pályázni. A későbbi nemzetközi kapcsolatépítési lehetőség miatt az angol nyelv társalgási szintű ismerete előny a sikeres pályázathoz, de nem előfeltétel.

Több projekt kiválasztását tervezzük. A művész honoráriumát, anyagköltséget és a nemzetközi utazások költségét tudjuk támogatni, a benyújtott projektjavaslat és a későbbi egyeztetések függvényében, körülbelül 1-3 millió forint összértékben projektenként.

CAPP Művészeti Együttműködési Program legfőbb célja, hogy szakmai fejlődési lehetőséget biztosítson azon művészek számára, akik érdeklődnek, aktívak illetve elkötelezettek az együttműködési művészeti gyakorlatok irányába. A projekt igyekszik elősegíteni a nemzetközi munkakapcsolatok kialakítását kutatások, rezidenciaprogramok és képzések szervezése által. A projekt 2014 novemberétől 2018 augusztusáig tart.

A pályázatok beérkezési határideje: 2017. január 30.

Bővebb információ és pályázati felhívás ITT található.

Bővebb információ a CAPP projektről ITT és ITT olvasható.

Forrás: Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum