Brenda Szuromi: A lélek virágai / Flores del Alma – Look Galéria

Szerző: Tóth Ditta

November 9-én „A lélek virágai” címmel kiállítás nyílt Brenda Szuromi festményeiből a Look Galériában. A Venezuelában, majd Illinois-ban művészeti diplomát szerzett alkotó először mutatkozik be Magyarországon. Eddig 4 önálló és 19 csoportos kiállításon vett részt Dél-Amerika és az Egyesült Államok több nagyvárosában.

Title: Flores violeta-fucsia Size: 30 x 30 cms Materials: Acrylic on canvas / fotó: a művész engedélyével

Title: Flores violeta-fucsia, Size: 30 x 30 cms
Materials: Acrylic on canvas

Brenda Szuromi ábrázolásmódját a színek és a természet formáiból vett inspirációk határozzák meg. A stilizált virágok, levelek, fák alkotói játékának alapmintáit adják, megsokszorozódnak, feldúsulnak a képfelszínen. Nem konkrét tájakat fest meg, hanem a természet általános elevenségének, frissességének az érzékeltetése foglalkoztatja. A természet nála mindig a szelíd arcát mutatja, amelyet a megújulni vágyás energiái működtetnek. A színek bátor használatával a festmények megnyílnak az érzelmi alapú befogadás felé: az optimizmus lelkiállapotait képzik meg és az önfeledt derű absztrakcióivá válnak.

Title: Flores verde-rojo Size: 40 x 50 cms Materials: Acrylic on canvas / fotó: a művész engedélyével

Title: Flores verde-rojo, Size: 40 x 50 cms
Materials: Acrylic on canvas

A kiállítás december 7-ig látogatható a Look Galériában (1137 Budapest, Katona József utca 10/a)

Title: Flores verde-violeta Size: 40 x 50 cms Materials: Acrylic on canvas / fotó: a művész engedélyével

Title: Flores verde-violeta, Size: 40 x 50 cms
Materials: Acrylic on canvas l

Flores del Alma

El arte de Brenda Szuromi está inspirado por las formas y colores de la naturaleza. Flores, hojas, bosques aparecen estilizados en los lienzos, pero como motivos básicos en su juego artistico, en los que se incrementan y multiplican sobre la superficie. La pintora no representa un paisaje concreto sino la vitalidad de la naturaleza, la fecundidad primaveral. Las obras reflejan el caracter apacible de la naturaleza,  afanado por la renovación. La acumulación de las formas es una manifestación de la constante lozanía de la vegetación. Los cuadros abren a la dimensión de los sentiminentos por el uso enérgico de los colores. Las imagenes creadas se convierten en unos cauces de comunicación o signos de entusiasmo y a través de ellas absorbemos estas abstracciones de disposiciones de ánimo de la naturaleza lozana.

Title: Flores naranja-azul Size: 50 x 50 cms Materials: Acrylic on canvas / fotó: a művész engedélyével

Title: Flores naranja-azul, Size: 50 x 50 cms
Materials: Acrylic on canvas

Fotók forrása: Brenda Szuromi