Programok Krúdy születésnapján az Óbudai Társaskörben

Krúdy Gyula örökségét felelevenítve tölthetik el a hétvégét azok, aki csütörtök-pénteken az Óbudai Társaskörbe látogatnak.

Krúdy Gyula / fotó forrása: Óbudai Társaskör

Krúdy Gyula / fotó forrása: Óbudai Társaskör

A Krúdy-negyedet is életre hívó házban már sokéves hagyomány, hogy megemlékeznek az író október 21-i születésnapjáról. Idén az évfordulóhoz kapcsolódóan az érdeklődők két eseményen is részt vehetnek.

Október 21-én este, 19 órakor Haspók úr ebédel – Kabaré a fehér asztal körül címmel Fráter Zoltán összeállítását mutatják be Für Anikó, Bálint András, Debreczeny Csaba, valamint a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar közreműködésével. A Seres Tamás rendezte előadóesten Haspók úr viselt dolgait Krúdy és a kortársak írásai idézik fel.

A programot a szomszédos Kéhli Vendéglő által elgondolt, Krúdy Gyula korát megidéző harapnivaló és italkínálat (fröccs) kíséri.

A születésnapi estet egy nappal megelőzi az október 20-án, 16 órakor kezdődő koszorúzás, melynek során az író negyedbeli szobránál – rendhagyó módon – egy szál virággal és egy pohár borral emlékeznek Krúdy Gyulára a megjelentek. A rendezvényen ezúttal az Óbudai Népzenei Iskola tanárai és diákjai működnek közre.

„Evés-ivás, lakmározás, turkálás az ételekben, felszolgálás a vendéglátásban, válogatás az étlapról, vagyis étkezés és italozás: örök téma a kabaréban. Eszik és iszik a pest-budai ember, otthon és a vendéglőben, konyhában, ebédlőben, étteremben, kávéházban, miközben kedvére elégedetlenkedhet. Zsörtölődik is, hiszen jobban esik minden falat, ha viselkedésével asztaltársa vagy a pincér idegeire megy.”
/Fráter Zoltán/

Forrás: Óbudai Társaskör
,