Kedvezményes Pompeji-kiállítás október 23-án

Október 23-án, vasárnap kedvezményesen tekinthetik meg az érdeklődők a szegedi Pompeji-kiállítást. A nemzeti ünnep kapcsán kedvezménnyel látogatható a tárlat három helyszíne: a Móra Ferenc Múzeum, a Fekete ház és a Kass Galéria.

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Fotó forrása: Móra Ferenc Múzeum

Kedvezménnyel várja a nemzeti ünnep apropóján látogatóit a Móra Ferenc Múzeum: október 23-án, vasárnap 10-18 óra között féláron válthatóak meg a Pompeji-kiállítás mindhárom helyszínére érvényes sétálójegyek. A belépők a Móra-múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában is érvényesek, így Pompeji világának minden szegletét megismerhetik az érdeklődők.

A Pompeji-kiállítás egészen az év végéig látható Szegeden. Összesen százhúsz, a katasztrófát megélt tárgyat mutatnak be, melyek között találunk gladiátor sisakokat, gyönyörű falfestményeket, eredeti gipszöntvényt is. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával és mindennapokkal, a Fekete házban a gladiátorokkal, étkezéssel, temetkezéssel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Kass Galériában pedig megtekinthető „Az Alföld barbárjai” című régészeti tárlat, mely a pompeji katasztrófa időszakát mutatja be Csongrád megyei vonatkozásban.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum