Visszaszerezhető a várakozásra elfecsérelt idő

Az életünk jelentős részét várakozással töltjük a boltban, a megállóban, a postán, az ügyfélszolgálaton.  Egy finn és egy német művész okostelefonok, kreatív ötletek és digitális közösségi hálózatok segítségével október 21, 22 és 23-án egy budapesti városi játék során újraértelmezi a várakozás fogalmát a Reality Research Festival programjában. Aki sikeresen teljesíti a játékos feladatsort, képes lesz visszaszerezni hatalmát a várakozással töltött idő felett. A saját ideje felett.

coppp-foto

A #COPPP (CENTER OF PASSIVITIES / POSSIBILITIES / POTENTIALITIES) című helyszínspecifikus városi játék segítségével bárki átértékelheti a várakozással töltött pillanatait. A játék újraértelmezi a közösségi tereket (pl. buszmegállók, járdaszigetek, jegypénztárak előtti sorok), és különböző közösségi hálózatok (Facebook, Instagram, YouTube stb.) meghekkelésével megváltoztatja az időérzékelésünket. A #COPPP mint hashtag összeköt, közösséget generál, kihasználva az okostelefonok multifunkciós tartalomgyártó opcióit, a wifi, a kamera, a jegyzetelés és a kategorizálás adta lehetőségeket. Mindenütt jelen van. A szórakoztató városi játék közben újfajta módon érzékelhetjük a környezetünket, újradefiniálhatjuk az elveszettnek hitt személyes én-időnket és új lehetőségként értelmezve hasznosíthatjuk azt. A #COPPP az idő várakozási gyakorlatok katalógusa.  

A városi játékot a finn Reality Research Center nevű előadóművészeti csoport tagja, Pekko Koskinen és a német Invisible Playground városi játékfejlesztő csapat tagja, Christiane Hütter tervezte. A játékot október 21-én, 22-én és 23-án lehet kipróbálni a valóságkutatók hetén, vagyis a budapesti Reality Research Festivalon.

Invisible Playground (DE) – Reality Research Center (FI): #COPPP Budapest 
(CENTER OF PASSIVITIES/POSSIBILITIES/POTENTIALITIES)

Játék-séta időpontok:
október 21.(péntek) 17:00 – 19:00
október 22. (szombat) 18:00-21:00
október 23. (vasárnap) 17:00-19:00

Találkozási hely: Kubik Coworking (1137 Budapest, Jászai Mari tér 5-6.)

Belépőjeggyel látogatható program. Jegyvásárlás http://placcc.jegy.hu/

https://www.facebook.com/events/1017330045043099/

A program a Reality Research Festival része, amely október 21. és 27. között első alkalommal várja az új technológiák iránt érdeklődőket Budapesten. A rendezvény célja, hogy művészeti, fejlesztői és kutatói szempontokból egyszerre értelmezze, hogyan ékelődnek be  az új technológiák, az AR – augmented reality (kiterjesztett valóság), a VR– virtual reality (virtuális valóság) és az MR– mixed reality (kevert valóság) az észlelési és a tudati zóna közé, illetve hogyan befolyásolják a körülöttünk lévő világ megismerését, feldolgozását. A valóságkutatók hete a PLACCC Nemzetközi Művészeti Fesztivál és a 2007 óta működő,  technológiai innovációval foglalkozó labor, a Kitchen Budapest kezdeményezésére született meg több más hazai és nemzetközi kulturális szervezet közreműködésével. A Reality Research Festival központja a Kubik Coworking Iroda alagsorában talált otthonra (13. kerület, Jászai Mari tér 5-6.).

Részletes program:
http://realityresearch.info/
http://placcc.hu/2016/10/10/reality-research-festival/

Forrás: Reality Research Festival