SZTE-s nap a Pompeji-kiállításon

Az egyetemistákat várja kedden a szegedi Pompeji-kiállítás: az SZTE-s érvényes diákigazolvánnyal érkezők kedvezményesen tekinthetik meg a kiállítás három helyszínét, és ajándék tárlatvezetéseken is részt vehetnek. Az egyetemista napot október 18-án, kedden 10-18 óra között tartják a Móra Ferenc Múzeumban, a Fekete házban és a Kass Galériában.

pompeji_szobor_fresko

Ismét egyetemista nappal várja a hallgatókat a szegedi Móra-múzeum. A Pompeji-kiállítást tekinthetik meg kedvezményesen mindazok, akik felmutatják érvényes SZTE-s diákigazolványukat a Móra Ferenc Múzeum pénztárában. A megváltott kedvezményes sétálójeggyel megtekinthető a Fekete ház és a Kass Galéria is.

Az SZTE-s nap mellé ajándék tárlatvezetés is jár: a lelkes hallgatóságot 10 és 14 órakor a Fekete házban, 12 és 16 órakor pedig a Móra Ferenc Múzeumban várják a közgyűjtemény munkatársai.

A Pompeji-kiállítás egészen az év végéig látható Szegeden. Összesen 120, a katasztrófát megélt tárgyat mutatnak be, melyek között találunk gladiátor sisakokat, gyönyörű falfestményeket, eredeti gipszöntvényt is. A Móra Ferenc Múzeumban magával a katasztrófával és mindennapokkal, a Fekete házban a gladiátorokkal, étkezéssel, temetkezéssel ismerkedhetnek meg a látogatók. A Kass Galériában pedig megtekinthető „Az Alföld barbárjai” című régészeti tárlat, mely a pompeji katasztrófa időszakát mutatja be Csongrád megyei vonatkozásban.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum