1956 2016 DIVATBEMUTATÓ

“A nagy áruházak nem a divatkirályok esztelen hóbortjait (…) szolgálják.”

A hétvégente a főváros egyik legnépszerűbb és legnagyobb klubjává (Hello Baby) váló egykori Haggenmacher-palota idén októberben, az 1956-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára  sajátos módon emlékezik.

A hosszú tánctéren átívelő kifutón felvonuló öltözeteken keresztül azokba az 50-es évekbe nyerhetünk bepillantást, amikor a dolgozó nő volt az eszmény, akinek – az aktuális történelmi helyzet okán – a praktikum többet jelentett bármilyen fodornál.

A vintage ruhákat felvonultató tourok alatt a korszak ikonikus darabjai – a lódenkabát, a micisapka, a svájcisapka, a kartonruha és a flanelblúz – mellett olyan fast fashion márkák is színpadra lépnek, melyek kínálatában ma is megbújnak a korszak jellemzői.

A szervezők célja így válik teljessé: rámutatni arra, hogy a divat örökös körforgásában ma hol van a helye az 50-es éveknek, s ez a múlt miként kerül összhangba a jelennel. A tourok révén egy – az 1950-es években élő – budapesti polgár képzeletbeli napját követhetjük figyelemmel öltözékén keresztül (a reggeli outfitektől a munkásöltözeteken át, a délutáni, illetve az esti öltözetekig.).

Tényleg unalmas volt az uniformizált öltözködés? A csempészáruknak volt vajon köszönhető az egyéniség vállalása és a nőies irányba való elmozdulás? A már 1937-ben szabadalmaztatott nylon az 50-es években tényleg annyira közkedvelt anyag volt? Ez csak pár kérdés, amire a bemutató alatt választ kaphatunk, s még megannyi érdekesség tekint majd le ránk a kifutóról.

A Hello Baby Bar a hónapban tehát két alkalommal is divatbemutatóra invitálja a közönséget.

2016. október 13-án 19.00 órától várják a szervezők a széles publikumot, s arra kérnek minden látogatót, hogy lehetőség szerint hozzák el a az édesanyákat, édesapákat, nagymamákat és nagypapákat, hiszen ez az időutazás talán számukra jelenti majd a legtöbbet.

A bemutatóra a belépés DÍJTALAN, csupán regisztrációhoz  (Ott leszek!) kötött:

Facebook esemény: www.facebook.com/events/987778488017762/

A második, immáron zártkörű divatbemutatóra 2016. október 19-én 19.00 órától kerül sor a hazai divatszakma jeles képviselőinek részvételével.

A bemutatóval kapcsolatos kérdéseket a Hello Baby Bar Facebook oldalán lehet feltenni: www.facebook.com/hellobabybar.

Hello Baby Bar
1062 Budapest, Andrássy út 52. (Oktogon)

Forrás: RUNWAY Communications