Kína legkeresettebb kortás táncegyüttese a Trafóban / TAO Dance Theatre / 200% tánc

TAO Dance Theater (CHN): 6 & 7
2016.10.14-15. 20.00
Trafó Kortárs Művészetek Háza

200% tánc
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivállal közös program

Kína egyik legkeresettebb kortárstánc-együttese, a TAO Dance Theater lép fel Budapesten, a Trafóban október 14-15-én. Lélegzetelállító tánctudás, szimbiózis, rituálé és kínai indie folk zene a 200% tánc sorozat soron következő állomásán.  A hipnotikus, transzba ejtő előadásokat koreografáló művészt, Tao Ye-t, több díjjal is kitüntették már, sőt, egy ázsiai divatlap a legelegánsabb férfinak is megválasztotta. A társulat az első olyan kínai kortárs táncegyüttes, amelyet meghívtak a Lincoln Centerbe, az Edinburgh-i Fesztiválra és a Sydney Operaházba.

clip_image002

Tao Ye előadásainak címe következetesen csak számokból áll, mivel nem akarja befolyásolni a nézőket azzal, hogy szavakkal fémjelezze produkcióit. Koreográfiái olyan kísérletek, amelyekben az emberi testben rejlő lehetőségeket kutatja, a test határait feszegeti.  Számára a test tisztán vizuális forma, ami mentes a történetmesélés kényszereitől.

„Az évek során rájöttem arra, hogy a „test” a „modern” koncepciójának legértelmesebb interpretációja”.  (Tao Ye)

„Hiszek abban, hogy a testünk kaleidoszkópjával, kemény munkával és hűséges odaadással meg tudom teremteni a test racionálisabb megértésének a lehetőségét, és megmutatni azt a teljes potenciált, amire a testünk, fizikai korlátai ellenére, képes.” (Tao Ye)

A 6 és a 7 előadások egyaránt tükrözik a koreográfus hitvallását, és úgy mutatják meg az emberi testet, ahogyan ritkán találkozunk vele. Az egyikben 6, a másikban 7 táncos egynemű, tiszta, összehangolt mozgása idéz elektromos kisülést, vagy épp meditatív, szerzetesi nyugalmat.

A társulat sajátos, egyedülálló mozgástechnikával dolgozik, amely a test különböző, szeparált egységeinek örvénylő, körkörös mozdulatsoraira épül.

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza