Dennis Kelly: Dzsuva – magyarországi bemutató

A Dzsuva egy sűrű, erőteljes, költőien gazdag előadás, amelyben egy felnőtt testvérpár mesél gyermeki fantáziával alkoholista apjukkal töltött gyermekkorukról.

A kilenc képből álló darabban egy anya nélküli, rossz anyagi helyzetben és érzelmi hidegségben élő család képe fejlődik mitológiává a fantázia segítségével. Az így formálódó világkép szerint a csecsemők a szemétdombon teremnek, a boldogsághoz elkerülhetetlen egy tévékészülék, és a Gondviselő, mint a gondatlan apa, maga is belefeledkezik a tévézésbe. Bármilyen hideg ez a világ, egy szemétkupacban talált csöppség alakjában mégis beköltözik az életbe a szeretet. A kérdés csak az, hogy túlélhet-e ebben a világban és magával hozhatja-e a megbocsátást?

A jelenetekben a két testvér felváltva, lendületes, sokszor zenei hatású monológokban és párbeszédekben meséli el gyermekkoruk négy történetét; időnként felidézik, máskor el is játsszák a szóba kerülő helyzeteket és szereplőket. Az elmesélés nem követ kronológiát, a történetek hol folytatják egymást, hol variációk ugyanarra a témára, de a darab végére a különálló, gyermeki fantáziával átitatott történetekből mégis összeáll egy nagyobb egész.

Dennis Kelly: Dzsuva
Eredeti cím: Debris

Bemutató: 2016. október 12. szerda, 20.00 óra
Következő előadás: 2016. október 17. hétfő, 20.00 óra
Helyszín: Jurányi Közösségi Produkciós Inkubátorház, TÁP Terem

Szereplők:
Michael: Egger Géza
Michelle: Papp Katalin

Alkotók:
Látvány: Juhász Nóra
Fény, Hang: Bredán Máté
Konzultáns: Upor László, Kárpáti Péter

Rendező: Sándor Júlia e.h.

dzsuva