Koreai Kulturális Fesztivál 2016

A tavalyi év sikerét követően 2016-ban új szintre emelve nyitja meg kapuit a Koreai Kulturális Fesztivál. A programsorozat a Dankook Egyetem táncegyüttesének előadásával veszi kezdetét 2016. szeptember 26-án, a MOM Kulturális Központban. A fesztivál fő napján 2016. október elsején, 10 órától 22 óráig várják az érdeklődőket a különféle színpadi produkciók, kézműves workshopok, gasztronómiai bemutatók és gyermekprogramok az 5 csillagos  MOM Sport és Rendezvényközpont belső és kültéri helyszínein. A belépés mindkét eseményre ingyenes, a nyitóelőadás azonban regisztrációhoz kötött.

facebook2-01

A szeptember 26-i nyitóelőadás tánckara nem ismeretlen a magyar közönség előtt, hiszen a Dankook Egyetem világszerte méltán ünnepelt táncegyüttese 2014-ben, a Művészetek Palotájának színpadán mutatkozott be fergeteges sikerrel. Idén bemutatkozó repertoárjuk a koreai hagyományos táncok számos színfoltját vonultatja fel. Húsz táncos színpompás kosztümökben mutatja be a távol-keleti ország békeszeretetét, a sámánszertartások hangulatát és a férfi-női lélek táncművészet nyelvén kifejeződő rejtelmeit.

A 2016-os Koreai Kulturális Fesztivál fő napján három helyszínen zajlanak majd az ingyenes programok. Napközben 10 és 17 óra között a MOM Sport és Rendezvényközpont nagytermében színpadi főzőshow, taekwondo bemutató, K-Pop és koreai tradicionális táncfellépések, illetve gayageum koncert követik egymást.

Este 19 órától 22 óráig nagy záróprodukcióval készül a Koreai Kulturális Központ. Az estét Yim Geun-hyeong  koreai nagykövet nyitja meg, ezt követi egy kalligráfia bemutató, majd a híres koreai cigányhegedűs, KoN fellépésére kerül sor, aki magyar cigányzenészekkel lép színpadra saját szerzeményeivel és zenei adaptációival.

A rendezvény ideje alatt, a MOM Sport rendezvénycsarnokának területén kialakított standokon kipróbálhatnak különböző kézműves technikákat, koreai játékokat és táncokat. Megismerkedhetnek az ELTE Koreai Tanszékével és a koreai nyelv rejtelmeivel is. A budapesti koreai keresztény gyülekezet adománygyűjtési akcióval készül, a K-pop rajongói pedig szert tehetnek különféle hőn áhított relikviákra.

A benti programok mellett 10-től 22 óráig párhuzamosan várja az érdeklődőket a Gasztronómiai sétány, ahol az egzotikus ízek kedvelői 500 forintos egységáron finomabbnál finomabb koreai ételeket kóstolhatnak a Jankovics Kúria, a Wok to Box, a Buda K Hotel és a Csánggumi éttermek szakácsainak köszönhetően. Együttműködő partnereink bemutatkozó standjainál különféle gyermekbarát programokkal várunk kicsiket és nagyokat a MOM Sport kertjének füves területein.

Október 2-án a KGames negyedik állomásán többek között kulturális workshoppal és a League of Legends bajnokság döntőjével várjuk az esport szerelmeseit a Koreai Kulturális Központban, illetve a képernyők elé, ugyanis a döntő szakkommentátori közvetítéssel élőben követhető lesz az E1 TV twitch csatornáján keresztül. Záróprogramunkon pedig a gyermekeké lesz a főszerep. Október 8-án a Deák17 Galériában várjuk a legkisebbeket és a kicsit nagyobbakat egy a Korea varázslatos világát bemutató egész napos gyermekprogramra, mesével, előadással, kézműveskedéssel és sok játékkal.

2016. szeptember 26. 19:00
A Dankook Egyetem táncegyüttesének előadása
Helyszín: MOM Kulturális Központ

2016. október 1. 10:00-22:00
Koreai Kulturális Fesztivál
Helyszín: MOM Sport és Rendezvényközpont

2016. október 2. 10:00-18:00
KGames
Helyszín: Koreai Kulturális Központ

2016. október 8. 9:30-13:00
Világjáró gyerekek – Korea
Helyszín: Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria

A szervezők a programváltozás jogát fenntartják.

Forrás: Koreai Kulturális Központ