Portré – A PH21 Galéria pályázati felhívása nemzetközi csoportos kiállításon való részvételre

Jelentkezési határidő:  2016. október  3.
A kiállítás megtekinthető: 2016. november 24-től  december 13-ig

Bővebb információ: http://www.ph21gallery.com/cfe-portraiture-1

A portré már a vizuális művészetek korai időszakában is a képi ábrázolás egyik legjelentősebb műfajává vált. A kimondott és kimondatlan szabályok, a konvenciók, illetve a kulturális elvárások változása folyamatosan hatással volt a műfaj művészi megközelítéseire.

Fotó: Trevor Messersmith (USA): Glenside a Kontraszt című kiállítás (2016. Július 28 – Augusztus 23.) egyik alkotása

Fotó: Trevor Messersmith (USA): Glenside a Kontraszt című kiállítás (2016. július 28 – augusztus 23.) egyik alkotása

A fotográfia sem kivétel ez alól; a médium története során a portrékészítésnek számos különböző felfogású és stílusú irányzata alakult ki. Jelenleg egy különösen izgalmas új korszakot élünk: soha nem jött létre még annyi portré, mint amennyi a digitális technológiának köszönhetően ma nap mint nap készül. A kulturális, társadalmi és technológiai változásokra reagálva a fotográfusok minden korszakban újraértelmezik a portré műfaját, így mindig nagyon izgalmas és hálás feladat egy olyan kiállítás szervezése, amely a műfaj friss és előremutató alkotásait mutatja be.

A PH21 Galéria pályázatot hirdet csoportos kiállításon való részvételre, melynek témája a Portré. Minden olyan alkotó munkáját várjuk, akit érdekel e műfaj, és a PH21 Galérián keresztül szívesen osztaná meg alkotásait egy szélesebb, nemzetközi közönséggel is. A téma tágan értendő: a hagyományos művészi portrétól egészen a selfie-ig. Műfaji és stílusbeli megkötések nélkül a pályázat nyitott a téma bármely kreatív fotográfiai értelmezésére.

Nevezései díj: 15 eurótól
A csoportos kiállításra beválogatott képeknél mérettől függően 30-70-120 eurós gyártási költséget kérünk, de a fotósoknak lehetőségük van saját kiállítási printet juttatni el a galériába.

Forrás: PH21 Galéria
,