Videoklip és filmzene készült a Neoton Família slágeréből!

Gigor Attila legújabb, a Kút című játékfilmjének egyik betétdalaként új zenei hangszerelésben készült el a Neoton Família 1983-as slágere, a Holnap hajnalig, amihez a Kút alkotói, valamint Csepregi Éva és Végvári Ádám közreműködésével egy videoklip is készült.

Szeptember 22-én kerül a magyar mozikban Gigor Attila, A nyomozó rendezőjének legújabb játékfilmje, a Kút. A semmi közepén álló benzinkút épp kapóra jön egy vállalkozónak, aki lányok svájci futtatásából él, és a tranzitmegállóként szolgáló kút nem hívja fel a lányokra a figyelmet. A gengszter megtartotta az ott dolgozó öreg alkoholistát, Istvánt és két-három hetente a töltőállomás érintésével indítja útnak külföldre a kis háremét. A forró nyári semmittevésbe váratlanul toppan be István rég nem látott fia, akit az anyja hagy hátra a megdöbbent férfinak. Ugyanekkor a legújabb fuvar lerobban a benzinkúton és a Svájcba tartó lányok napokra ott ragadnak…

A Kút egyik kulcsjelentében a Neoton Família slágere, a Holnap hajnalig csendül fel, modern feldolgozásban. Az alkotók olyan zenét kerestek a film egyik legérzelmesebb buli-jelenetéhez, amelyben egy több évtizede ismert örökzöld hangzik el, de a mai fiatalok számára is fogyasztható, modernebb zenei alappal. Ezért az eredeti dal szövegét felhasználva egy gyorsabb alapra készült el most az új verzió, a zenei producerként közreműködő Takács Zoltán Jappán közreműködésével, amelyet a film egyik betétdalaként hallhatnak majd a nézők a filmben. A dalt az eredeti slágerhez hasonlóan Csepregi Éva és Végvári Ádám énekelte fel és ez az első alkalom, hogy egy magyar filmhez új verziója készül el egy Neoton Família slágernek.

Gigor elmondása szerint azért választotta betétdalul a Holnap hajnalig slágert, mert szerinte ez az a dal, ami minden generációnak jelent valamit, és valamilyen emléke mindenkinek fűződik hozzá. Ezt továbbgondolva, a zenei producerrel döntöttek úgy, hogy egy fiatalosabb, modern zenei alapra készítik el az új feldolgozást.

A Holnap hajnalig új feldolgozásához egy videoklip is készült, amit Magyarország egyik legkeresettebb videoklip rendezője, Miki357 rendezett. Miki357 mások mellett az Irie Maffiával, a Supernemmel, az Intim Torna Illegállal, a Bëlgával és Péterfy Borival is dolgozott már együtt.

A videoklipben a Kút rendezője Gigor Attila, operatőre Herbai Máté, látványtervezője Pater Sparrow is látható, és szerepel benne a film szereplői közül Trokán Nóra, Pokorny Lia, Kurta Niké, Jankovics Péter, Tzafetaas, valamint a produceri feladatokat is ellátó Pusztai Ferenc. A klipet itt lehet megnézni.

A nyomozó és Terápia tévésorozat rendezőjének új filmje országszerte szeptember 22-től látható a magyar mozikban.

Forrás: Vertigo Média
,