Az ARTUS terei és tervei – kezdődik az évad a Sztregova utcában

Az ARTUS Stúdió az idei évadot számos érdekességgel kezdi, több műfajban. Szeptember 23-án új kiállítás nyílik Performatív tér címmel, melyet az Artus társulata a BME és a MOME hallgatóival közösen jegyez. A térrel való találkozások kihatnak az Artus színházi évadára is. Az első esemény az Artus Stúdióban az Egyenes labirintus című előadás előkészülete jegyében egy különleges kísérlet Hang-játék-séta címmel. A kísérletezés mellett szeptemberben folytatódik az Arccal a halnak sorozat is, az Artus újgenerációs programja.

A ősz első rendezvénye az Artus Stúdióban szeptember 3-án egy interaktív kísérlet lesz a térrel és a hangokkal. Az Artus munkafolyamatai mindig a kísérletezésből és az interakciókból indulnak ki, így ez a Hang-játék-séta is előjátéka egy készülő új produkció első állomása. A produkció során a nézők is aktív szerepet vállalhatnak az eseményekben. A korlátozott létszám miatt érdemes előre jelentkezni a félóránként induló csoportokba.

Fotó forrása: ARTUS Studió

Fotó forrása: ARTUS Studió

Az Artus társulata hagyományosan és visszatérően kérdez rá előadásaiban a színházra, mint térre, ami a speciális interakció vizuális keretét adja. A térről való gondolkozáshoz csatlakoztak a BME és a MOME hallgatói is, a közös munka eddigi eredményeit mutatják meg az Artus Stúdió kiállítóterében Performatív tér címmel. A kiállítás Sebestény Ferenc építész nyitja meg, az Artus – Goda Gábor társulata és a Holdkórosok kíséretével szeptember 23-án. A kiállítás október 2-áig látogatható hétköznapokon.

Az Artus ebben az évadban is folytatja tehetséggondozó sorozatát, az Arccal a halnak programot, melynek keretében szeptemberben két egyfelvonásost mutathatnak be pályakezdő táncosok. Az első részben az Unknown Text – Insert című előadást láthatja a közönség, ezt követi a MoTus Mozgásszínházi Egyesület YIN című produkciója. Az előadásokat két alkalommal tűzzük műsorra, szeptember 16 és 17-én este 8 órás kezdettel.

1_Insert

Fotó forrása: ARTUS Stúdió

YIN – Fotó forrása: ARTUS Stúdió

Szeptember 3. 15:00 – 18:00 között félóránként

Hang-játék-séta – interaktív kísérlet

Szeptember 16. és 17. 20:00

ARCCAL A HALNAK – az Artus újgenerációs programja

Unknown Text – Insert  / Yin

kétrészes est

Szeptember 23. 19:00

PERFORMATÍV TÉR kiállítás megnyitó

Minden programnak az Artus Stúdió ad otthont (Sztregova utca 7.), jegyfoglalás, információ az info@artus.hu email címen.

Forrás: ARTUS Stúdió
,