Kezdetét vette a XV. arTúr Fesztivál Mezőtúron

Az arTúr Fesztivál összművészeti jellegéből adódóan az 5 napos programsorozat kínálatában filmvetítések, kiállítások, komoly- és könnyűzenei koncertek szerepelnek.

IMG_1861

A helyi szervezők törekvése, hogy a fesztiválon helyi alkotók is megmutatkozhassanak. Így Herczeg Zsolt Mezőtúr város polgármesterének fesztivál megnyitó beszéde után Kiss Andrea és Nagy Ferenc rajztanárok, helyi fotósok kiállítás megnyitója volt a programsorozat első eseménye. A megnyitón a kiállítást méltatta és megnyitotta Salánki Anikó író, tanár, a műsorban zongorán közreműködött Körözsi Krisztina. A tárlat 2016. szeptember 6-ig látogatható.

IMG_1885

IMG_1887

IMG_1910

A fesztivál időtartama alatt Mezőtúr város több pontját is megismerhetik a látogatók. A megnyitót követően a Szabadság tér biztosította a helyszínt a további eseményeknek. Elsőként a Die Spatzen formáció lépett színpadra. A pilisvörösvári zenekar tagjai különböző hangszerek segítségével mutatták be a sváb kultúra zenéjét. Megszólalt a koncerten tuba, klarinét, saxofon, harmonika és többek között harsona is. Őket követte A Nyughatatlan zenekar, akik a Johnny Cash dalok mellett saját szerzeményeket is magukkal hoztak városunkba.

Az est zárásaként a Túri Fazekas Múzeum udvarában tekinthették meg az érdeklődők a Swing című magyar vígjátékot.

IMG_1920

IMG_2031
IMG_1972
Forrás: arTúr Fesztivál – Túri Vásár