Erős a színházi vonal is az Ördögkatlan Fesztiválon

Szerző: Csikós Erzsébet, Tóth Judit Nikoletta

Még egy napig tart Dél-Baranya legnagyobb fesztiválja, ahol több száz program közül válogathattak az érdeklődők, köztük számos színházi produkció közül is. Érdeklődési körünkből fakadóan előnyben részesítettük a színházakat a harmadik napon is. A fesztivál színházi kínálatában éppúgy megtalálhatóak nagyobb kőszínházak, mint egyetemi hallgatók előadásai a hagyományos feldolgozásoktól egészen az alternatív kísérletekig.

A harmadik és negyedik nap programjából három előadást is láttunk, amelyek kifejezik a színházi kínálat sokszínűségét. A nagyharsányi tornaterem adott helyet a Forte Társulat által Keresztury Tibor átdolgozása alapján színpadra állított produkciónak, A te országodnak, amely sikerét jól jellemzi, hogy a több száz fő befogadására alkalmas tornaterembe a dupla előadás ellenére a nézők egy része már nem jutott be.

Tudatosan a besötétedést megvárva egyik kedvencünk Weöres Sándor Psyché című művének a Kaposvári Egyetem hallgatói által feldolgozott változatát a nagyharsányi szoborpark egyedülálló természeti és épített környezetében mutatták be a harmadik napon.

Nagyharsány, Szoborpark, Psyché előadás helyszine - Fotó: ArtNews.hu

Nagyharsány, Szoborpark, Psyché előadás helyszíne – Fotó: ArtNews.hu

Az igaz szerelem és az emberi lélek egyedülálló hatalmának regényéből átdolgozott két órás, teltházas, zenés előadásának megkoronázásaként a Tejút és a Nagygöncöl fénye alatt Nagyharsányig tett sétánk felejthetetlenné tette ezt az estét is.

Villánykövesd pincesora - Fotó: ArtNews.hu

Villánykövesd pincesora – Fotó: ArtNews.hu

Szintén a nagyharsányi iskola tornatermében mutatták be a fesztivál egy főszervezőjének, Bérczes Lászlónak A gát című rendezését. A kaposvári Csiky Gergely Színház és a Nemzeti Színház közös produkcióját a fesztivál után a fővárosban is elérheti a közönség. A napot Villánykövesden a pincesoroknál és Lajkó Félix koncertjével zártjuk.

Fotó: ArtNews.hu

Lajkó Félix koncert – Fotó: ArtNews.hu

A 9. Ördögkatlan Fesztivál a mai nappal ér véget, a viharos éjszaka ellenére is. Az utolsó nap is számos programlehetőséget biztosít az idelátogatóknak. Mi semmiképpen sem hagyjuk ki a Röhrig Gézával való beszélgetést a Vyvian Teraszon, és a két baranyai alternatív „nagyágyút”, a 30Y és a Kiscsillag koncertjét sem. Mert mi sem vagyunk normálisak.

Jövőre, veletek, ugyanitt!

http://www.ordogkatlan.hu/