Borszerda Picassóval – 2016. július 27.

Végéhez közeledik a Nemzeti Galéria 2016-os Borszerda-sorozata, amelynek utolsó eseményén ismét Picasso ihlette meg az este borszakértőjét. Egyedülálló helyszínen, pazar kilátással, finom borokkal, izgalmas kiállításokkal és tárlatvezetésekkel, valamint egy hangulatos koncerttel várjuk az érdeklődőket július 27-én este a Magyar Nemzeti Galériában!

image002

Az utolsó Borszerda-esten a száz műalkotást, festményeket, valamint szobrokat és grafikákat bemutató „Picasso – Alakváltozások, 1895–1972” című kiállítás is látogatható, amely a művész életművének valamennyi periódusát felöleli, ugyanakkor egy kiemelt téma – az emberi alak megformálásának folyamatos változása – köré szerveződik. A kiállításhoz kapcsolódik Bellák Gábor „Az avignoni kisasszonyok és a modern művészet születése” című előadása.

Ezen az estén nemcsak az állandó gyűjteményben, hanem két aktuális időszaki kiállításunkban is tárlatvezetéssel várjuk látogatóinkat. A „Perspektívák – művészet és etnográfia” című tárlatunkban «Az Egy csak álarc, alatta az Ő» címmel hallgathatnak meg vezetést, a „Magyar művészek és a számítógép” című kiállításban pedig Képes Gábor, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság főmunkatársa kalauzolja az érdeklődőket «Az informatikatörténet virtuózai. Számítógép-kavalkád a „Jövő múltjából”» címmel.

Mácsai Ilona, az idei év utolsó Borszerdájának sommelier-je Picasso műveihez Légli Géza (Kislaki Bormanufaktúra) boraiból válogatott erre az estére, a zenei aláfestést pedig a swinges lüktetésű manouche dallamokat olykor magyar népzenei elemekkel keverő Canarro zenekar biztosítja.

RÉSZLETES PROGRAM

BOR Kislaki Bormanufaktúra (Légli Géza) | Mácsai Ilona sommelier

ZENE Canarro

TÁRLATVEZETÉSEK

18.00 és 20.30 | Színek által világosan – festékbe mártott kis magyar művész lélektan | Koós Nikolett tárlatvezetése a „Modern idők” című kiállításban

18.30 és 21.00 | Színek varázsa | Varga Viola tárlatvezetése a „Remekművek a Szépművészeti Múzeumból” című kiállításban

18.30 | „One eye sees the other feels” | Guided tour in ENGLISH in the exhibition “Masterpieces from the Museum of Fine Arts, Budapest” with Evelyn Brockmann

19.00 | „Az Egy csak álarc, alatta az Ő” (Szabó Lőrinc) | Mácsay Krisztina tárlatvezetése a „Perspektívák – művészet és etnográfia” című időszaki kiállításban

20.30 | Az informatikatörténet virtuózai. Számítógép-kavalkád a „jövő múltjából” | Képes Gábornak, a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság főmunkatársának tárlatvezetése a „Magyar művészek és a számítógép” című időszaki kiállításban

ELŐADÁS

19.30 | Az avignoni kisasszonyok és a modern művészet születése | Bellák Gábor előadása

Július 27-én a Picasso-kiállítás, az állandó kiállítások, valamint a „Perspektívák – művészet és etnográfia” és a „Magyar művészek és a számítógép” című időszaki kiállítások látogathatók. A tárlatvezetéseken és az előadáson – műtárgyvédelmi követelmények miatt – csak korlátozott létszámban, érkezési sorrendben lehet részt venni.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Helyszín: Budavári Palota, A és C épület, Magyar Nemzeti Galéria, 1014 Budapest, Szent György tér 2.

Belépés: 18.00 és 21.00 óra között.

Megközelítés: a Széll Kálmán térről és a Deák térről busszal, a Clark Ádám térről gyalog, busszal vagy siklóval, a Dózsa György tér felől az OSZK-gyorslifttel (amely a Borszerda-esteken 22.30-ig üzemel) vagy a Várkert Bazár felől gyalog.

Forrás: Magyar Nemzeti Galéria