Bábelőadások, koncertek, táncház a veszprémi Kabóciádé Családi Fesztiválon

Bábelőadásokkal, koncertekkel, táncházzal várja a családokat jövő hétvégén Veszprémben a Kabóciádé bábfesztivál, amelyen Szirtes Edina Mókus is nagyméretű marionettbábokkal koncertezik – közölte a Kabóca Bábszínház művészeti titkára szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Sipos Tekla elmondta, hogy a 23. Kabóciádé Családi Fesztiválon június 11-én és 12-én 12 produkciót mutatnak be, köztük saját és vendégelőadásokat.

A fesztivált megelőző napon a hagyományokhoz híven a Kabóca Bábszínház művészei gólyalábas felvonulással toboroznak majd nézőket a város főutcáján, másnap pedig a Bab Társulat mutatja be Matyi a Ludas című előadását a rendezvény helyszínén, a Kolostorok és kertek rendezvénytéren – részletezte Sipos Tekla.

Szombaton láthatja a közönség Écsi Gyöngyi Teremtésmese című bábjátékát és Pályi János vásári produkcióját Vitéz László címmel. Ugyanezen a napon a pécsi Bóbita Bábszínház a Szélkötő Kalamona című előadásával szerepel, Szirtes Edina Mókus pedig marionettbábokkal színesíti koncertjét.

A fesztivál első napján táncház is várja a családokat, valamint megrendezik a hagyományos éjszakai kalandtúrát Űrséta a Föld nevű bolygón címmel, amelynek végállomásán Danny Bain várja a gyerekeket a Szaszuma és a szél című interaktív mesejátékkal.

A fesztivál második napján az Álomszövők című babaszínházi előadást és Az égig érő paszuly című darabot mutatja be a Kabóca Bábszínház. Danny Bain pedig A fán lakó gyermekek című interaktív meséjét adja elő.

A mesebeli királyi párral, Habakuk királlyal és Boróka királynéval is piknikezhetnek a gyerekek vasárnap – tette hozzá Sipos Tekla.

A zárónapon lép fel a világzenét játszó Makám együttes Bogárbál című koncertjével, Fabók Mancsi Bábszínháza pedig a Székely menyecske meg az ördög című produkcióval lép színpadra. A rézerdő lakói című zenés pantomim előadást Méhes Csaba és a Brass in the Five adja elő a bábfesztivál zárásaként.

A programot kézműves foglalkozás, interaktív szabadtéri játékok színesítik, valamint idén először lehet majd megnézni a Balaton-Bakony Kocka Klub tagjainak Lego-gyűjteményét bemutató kiállítást.

Forrás: MTI
,