Független bábelőadás az Euromarionete Nemzetközi Bábfesztiválon!

Fige Attila rendezése, a Borka Mumusföldön meghívást kapott az idén 17. alkalommal megrendezett Euromarionete Nemzetközi Bábfesztiválra, ahol május 16-án látható az előadás. Pálfi Kata gyerekdarabja ezután Kassán vendégszerepel több alkalommal.

Borka Mumusföldön (fotó forrása: Manna Produkció)

Borka Mumusföldön (fotó forrása: Manna Produkció)

Vizsgaelőadásként indult, és azóta is töretlen sikerrel játssza a független csapat Fige Attila rendezésében a Borka Mumusföldön című zenés gyerekelőadást. Pálfi Kata első, gyerekeknek szóló meséje Nyitrai László zenéjével és az író dalszövegeivel azonnal belopja magát a mai gyerekek szívébe, mert a történet pont egy olyan kisemberről szól, mint ők maguk. 2012 áprilisi bemutatója óta a produkció szerepelt több fesztiválon (Gyermek- és ifjúsági Színházi Szemle, Zalaegerszegi Kortárs Művészeti Fesztivál), különböző nagyvárosokban, többek között Kecskeméten, Vácon, Balatonfüreden, Szentendrén, Tatabányán, és idén tavasszal a határon túl is bemutatkozik Hajnal Boróka különös meséje. A történet szerint Borka, a focicsatár és csapatkapitány-helyettes nem éppen jó kislány. Pimasz, rendetlen, utálja a főzeléket, és olykor verekszik a nagyszünetben. Nem csoda hát, hogy mindezek után Mumusföldön találja magát, a rossz gyerekek új lakhelyén. Ám a kislányt nem olyan fából faragták, hogy holmi Kacat-hegy, Főzelék-tenger, vagy akár egy tomboló Hiszti-hurrikán megakadályozza abban, hogy hazatérjen. Borkát Bohoczki Sára alakítja, a bábokat pedig Fehér Dániel és Ivanics Tamás mozgatják.

A Borka Mumusföldön idén meghívást kapott az egyik legrangosabb aradi kulturális esemény, az Euromarionete Nemzetközi Bábfesztivál programjába. Az immár 17. alkalommal megrendezett fesztivál idén ünnepli az aradi bábszínház fennállásának 65. évfordulóját.  A korábbi évekhez hasonlóan, ebben az évben is csak egy magyarországi produkciót válogattak be a fesztiválműsorba, és több év után először független előadásra esett a választásuk. A neves romániai báb-együttesek mellett idén is vannak további külföldi meghívottak a fesztiválon: fellép a barcelonai Jordi Bertran társaság, látható lesz egy szabadtéri francia-argentin koprodukció. A május 7-én kezdődött fesztivál tíz napig tart: a záróelőadásra május 18-án kerül sor a bábszínház termében.

A Manna előadását az aradi szereplés után a kassai Thália Színházban láthatja majd a közönség május 23-án és 24-én három alkalommal, a színház gyerekbérlet-sorozatának részeként.

Forrás: Manna Produkció
,