Pünkösdi családi rendezvény a Tabánban

Pünkösdi Királyság címmel egész napos, ingyenes gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket a Tabán Parkban, a Mesemúzeumban és a Meseműhelyben május 16-án Budapesten.

A programok között koncertek, tánc- és bábelőadások, májusfaállítás, kézműves foglalkozások, pünkösdi király- és királynéválasztás, Fölszállott a páva gála és családi társasjáték is szerepel – közölték a szervezők az MTI-vel.

A Mesemúzeumban hétpróbát teljesíthetnek a résztvevők a Magyar tündérmese világa című kiállításban, jelentkezhetnek óriás-társasjátékra és a „Terülj, terülj!” – kalandok az asztal körül című programra, megtekinthetik a Zöld Péterről szóló mesejátékot, emellett májusfát és virágszirom koszorút készíthetnek.

A Deák17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galéria is kiköltözik Pünkösd alkalmával a Tabánba, ahol a hagyomány újragondolt elemeivel várják az érdeklődőket. A vállalkozó kedvűek papírvirágokból készíthetnek koszorút, próbára tehetik ügyességüket és rímfaragó képességüket is.

A rendezvény a BVA Budapest Városarculati Nonprofit Kft. és a Fonó Budai Zeneház szervezésében valósul meg, kiemelt támogatója Budapest Főváros Önkormányzata.

Forrás: MTI
,