Határtalan Design – 11. madeinhungary + 4. MeeD – Még tíz napig látogatható a Határtalan Design kiállítás

Határtalan Design címmel május 15-ig látogatható a kortárs cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek alkotásait bemutató kiállítás az Új Budapest Galériában. A válogatásban közel száz hazai és külföldi kiállító munkái szerepelnek, amelyek között bútorok, lámpák, textilek, szőnyegek, tapéták és lakberendezési kiegészítők egyaránt helyet kapnak.

Fotó: Imre Barnabás

Fotó: Imre Barnabás

A közönség, a kiállítók és a szervezők örömére a rendezvénysorozat idén először zenei és a színházi programok mellett a Budapesti Tavaszi Fesztivál programsorozatát is gazdagította.

A tárlat Magyarországon egyedülálló módon független szakmai összefogás eredményeként Szigeti Szilvia és Radnóti Tamás designerek művészeti vezetésével összesen 900 m2-en került megrendezésre, s a visegrádi négyek feltörekvő designtehetségeinek és a térség legjobb tervezőinek munkáiból ad áttekintést.

A Határtalan design kiállítást május 15-én 16 órai kezdettel Szigeti Szilvia tárlatvezetése zárja, majd a Góbi Rita Társulat közreműködésével 17.30-18.00 óra között látványos finissage Tárgy-Tér-Tánc előadás zárja a rendezvénysorozatot.

Fotó: Imre Barnabás

Fotó: Imre Barnabás

Az eseményhez kapcsolódóan idén első ízben került sor a Határtalan Design Díj átadására. Az elismerés célja, hogy felhívja a figyelmet a designban rejlő potenciálra, a mecenatúra jelentőségére – különös tekintettel a Visegrádi Négyek országaira. A Díjhoz a CIG Pannónia Biztosítók ajánlottak fel jelentős támogatást. A 11. madeinhungary + 4. MeeD tárlaton kiállított tárgyak tervezői közül hárman vehették át a szakmai grémium által odaítélt elismerést.

Kerékgyártó András friss szemléletű, a hajlított fa technológiára építő bútorcsaládja mellett Oltvai Balázs és O. Horváth Réka (OLIARTS Stúdió) Cinnibird névre keresztelt fűszerszóró tolla, valamint a cseh építész és bútortervező Helena Dařbujánová kifinomult, a cseh kultúrára jellemző humorral, különböző kulturkörök által inspirált meglehetősen feminin bútorkollekciója kapott elismerést.

Fotó: Imre Barnabás

Fotó: Imre Barnabás

A MADEINHUNGARY + MEED JÖVŐJE

A nagyközönség és a design szakma körében is nagy sikert arató válogatás a kollekcióikat önállóan fejlesztő cseh, lengyel, szlovák és magyar designerek – belsőépítészek, építészek, bútortervezők, textil- és formatervezők – munkáinak bemutatására fókuszál. A szervezők és a résztvevők törekvése, hogy a kiállítás a régió egyik legrangosabb, független civil szakmai fóruma legyen, alapot teremtsen az azonos hagyományokra, kulturális gyökerekre épülő párbeszédre, közös nemzetközi projektek, kiállítások szervezésére, s a témát támogató mecenatúra kialakítására. A közönség, a kiállítók és a szervezők reményei szerint a kiállítás a jövőben a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjaként kerül megrendezésre.

Helyszín: Új Budapest Galéria, 1093 Budapest, Fővám tér 11–12. (Bálna)

Nyitva: 2016. 04. 10. – 05. 15. K–V. 10.00 – 18.00

A tárlat a Budapesti Tavaszi Fesztivál rendezvénysorozat része

Bővebben: www.madeinhungarymeed.hu