Beugrás a "beugró" előadásban a Komáromi Jókai Színházban

Különleges beugrás tanúi lehettek a Premier bérletes nézők április 29-én a Komáromi Jókai Színházban. Az eredeti terv szerint Arthur Millertől Az ügynök halála került volna műsorra, ám egy sajnálatos megbetegedés miatt a próbafolyamat félbeszakadt és a produkció bemutatóját – a tervek szerint – a következő évadban tartják meg. Hogy a nézők mégse maradjanak színházi élmény nélkül, “mentőövként” a kassai Thália Színház Mizantróp című produkciója került a bérletrendszerbe.

Petrik Szilárd és Czajlik József - Fotó: Komáromi Jókai Színház (április 29-én készült, a beugrás alkalmával)

Petrik Szilárd és Czajlik József – Fotó: Komáromi Jókai Színház (április 29-én készült, a beugrás alkalmával)

A komáromi bemutatón viszont a Philinte-et játszó Ollé Erik lett rosszul a színfalak mögött, s az első felvonás végeztével már nem tudta folytatni az előadást. Miután Tóth Tibor, a Komáromi Jókai Színház és Czajlik József, a kassai Thália igazgatója (egyben az előadás rendezője) a második felvonás kezdése előtt beavatta a nézőket a sajnálatos és váratlan eseményekbe, Czajlik József szövegkönyvvel a kezében vállalta Philinte szerepének további lebonyolítását. A nézők hálás tapssal jutalmazták a direktorok döntését, mely ezúttal megmentette az előadást, sőt, egész kivételes élményt jelentett, hogy maga a rendező áll színpadra saját produkciójában a komáromi deszkákon.

Ollé Erik és Petrik Szilárd (fotó forrása: kassai Thália Színház

Ollé Erik és Petrik Szilárd (fotó forrása: kassai Thália Színház)

Ollé Eriknek valamennyi kollégája jó egészséget kíván abban a reményben, hogy a következő előadásokban már gond nélkül tudja vállalni a színpadra lépést!

Forrás: Komáromi Jókai Színház