A KOMMUNA – már a mozikban!

Erik és családja a hetvenes években, Dániában megörökölnek egy hatalmas családi házat, ami azonban túl nagy lenne a házaspárnak és két gyereküknek. Hirtelen ötlettől vezérelve úgy döntenek, kommunát alapítanak, így barátok és ismerősök költözhetnek a házba, és közösen már a fenntartási költségeket is tudják fizetni. Kezdetben minden nagyon idilli, ám a középkorú férfi időközben viszonyt kezd egy fiatal lánnyal és a kapcsolatba, valamint a furcsa helyzetbe a felesége is beleegyezik. Aztán az idő múlásával mindenki egyre nehezebben birkózik meg az új helyzettel.

A kommunka - Fotó forrása: Vertigo Média

Thomas Vinterberg: A kommunka – Fotó forrása: Vertigo Média

Thomas Vinterberg A vadászat című filmje hatalmas sikert aratott világszerte. Vinterberg drámája három díjat nyert Cannes-ban, valamint Golden Globe-ra és Oscar-díjra is jelölték. Mostani, A kommuna című mozijának világpremierje a világ egyik legrangosabb filmfesztiválján, a Berlinale versenyprogramjában volt, s főszereplője, Trine Dyrholm alakításért elnyerte a legjobb színésznőnek járó Ezüst Medvét. A kommuna a Távol a világ zajától, a Születésnap, a Submarino és a Kedves Wendy! filmek rendezőjének életrajzi ihletésű filmje: Vinterberg gyerekkorában egy, a filmben is látható kommunában élt. A kommunában Dyrholm mellett többek között Ulrich Thomsen (Születésnap, Ádám almái, Egy jobb világ, A nagy füzet) és Fares Fares (Nyomtalanul, Fácángyilkosok) játssza a főszerepeket. A kommuna hatalmas sikerrel futott a dán mozikban, és bemutatásakor a bevételi toplista élén nyitott.

Thomas Vinterberg: A kommunka - Fotó forrása: Vertigo Média

Thomas Vinterberg: A kommunka – Fotó forrása: Vertigo Média

A KOMMUNA
Színes, feliratos dán dráma

Rendezte: Thomas Vinterberg
Írta: Thomas Vinterberg, Tobias Lindholm
Producer: Morten Kaufmann, Sisse Graum Jørgensen
Fényképezte: Jesper Tøffner
Vágó: Anne Østerud, Janus Billeskov Jansen
Zene: Fons Merkies
Szereplők: Ulrich Thomsen, Trine Dyrholm, Fares Fares, Julie Agnete Vang, Lars Ranthe, Magnus Millang, Martha Sofie Wallstrøm Hansen

Thomas Vinterberg: A kommunka - Fotó forrása: Vertigo Média

Thomas Vinterberg: A kommunka – Fotó forrása: Vertigo Média

Eredeti cím: Kollektivet
Hossz: 111 perc
Hang: Dolby Digital
Vetítési mód: DCI
Országos bemutató: 2016. április 28.
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Korhatár: 16 éven aluliak számára nem ajánlott
IMDB:http:/www.imdb.com/title/tt3082854/

akommuna_plakat

Forrás: Vertigo Média