Jeles András újra mozifilmet rendez

Jeles András tizenhárom év után újra mozifilmet rendez: A rossz árnyék című munkának 250 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a  Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága.

Jeles András Kossuth-, és Balázs Béla-díjas alkotó, A kis Valentino (1979), az Álombrigád (1983), az Angyali üdvözlet (1984), a Senkiföldje (1993) és a József és testvérei (2003) című filmek író-rendezőjének új munkáját május végén kezdik forgatni Budapesten – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap hétfőn az MTI-vel.

A rossz árnyék főhőse egy különleges képességekkel megáldott huszonéves fiatalember és restaurátor apja. A szimbolikus film központi motívuma ifj. Hans Holbein reneszánsz festő emblematikus alkotása, a Követek, amelyről barátja megrendelésére másolatot készít a restaurátor. A mestermű rejtett üzeneteinek felfejtésével párhuzamosan bontakozik ki a cselekmény, amelyből kiderül, hogy a restaurátor számára a másolat megalkotása nem csupán egy szakmai próbatétel, hanem egy titkokkal teli kutatás is, amely egész életét más megvilágításba helyezi.

A rossz árnyék a rendező korábbi munkáihoz hasonlóan a történeten túl a világ általános és aktuális állapotának felmutatása lesz.

A Jeles András forgatókönyvéből és rendezésében készülő film producerei Muhi András és Ferenczy Gábor, operatőre Medvigy Gábor, látványtervezője Árvai György, jelmeztervezője pedig Szűcs Edit lesz. A szereplők válogatása jelenleg folyamatban van.

Forrás: MTI