Kulcsár Noémi Tellabor: Home Base bemutató

A Nemzeti Táncszínház szervezésében 2016. április 14-én Home Base címmel mutatja be új, kísérletező darabját Kulcsár Noémi Tellabor. A MOM Kulturális Központ Kupolatermében felépülő tér-, hang- és táncinstalláció lehetőséget ad az érdeklődőknek, hogy ne csak nézőként, hanem kutató megfigyelőként kerüljenek az előadásba.

Home Base - Fotó: Halász Júlia (forrás: Nemzeti Táncszínház)

Home Base – Fotó: Halász Júlia (forrás: Nemzeti Táncszínház)

Kulcsár Noémi koreográfus, táncművész színpadi tapasztalatait Hamburgban és Münchenben szerezte. 2005-től szabadúszó táncművészként dolgozik Magyarországon. 2005-től a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola, majd a Magyar Táncművészeti Főiskola moderntánc szakának vezetője lett. 2012-ben létrehozta saját társulatát, a Kulcsár Noémi Tellabort, balett és vizuáltechnikai műhelyt, amelynek előadásai klasszikus balett alapokra épülnek, ugyanakkor hangsúlyosan használják a kortárs elemeket. A nem állandó társulattal, de visszatérő művészekkel dolgozó táncegyüttesre egyszerre jellemző a fiatalos lendület, az új utak keresése és a klasszikus tánchagyományok tisztelete. A kísérletező kedvű Tellabor-darabok minden alkalommal egy-egy társművészeti ág bevonásával készülnek.

A Home Base egy különleges tér-, hang- és táncinstalláció, amelyben a néző szabadon mozoghat, és maga döntheti el, honnan figyeli az eseményeket. Az előadás során beszél a tér, építkezik a szó, és zenél a mozdulat. Az alkotók a balettirodalom klasszikusából, a Giselle című balettből indultak ki, munkájukban a szerelem álságos oldaláról, a szeretett Másik hazug pillantásáról, elszalasztott lehetőségekről, erős és gyenge szívekről gondolkodnak. Mennyire ismerhetjük szerelmünket? Valójában hányan vagyunk egy-egy kapcsolatban? Miként hozható egyensúlyba tér, szó és mozdulat? És mi kell ahhoz, hogy ez az egyensúly ne boruljon fel ismét?

Kulcsár Noémi Tellabor
Home Base
2016. április 14. 19.00/20.30
MOM Kulturális Központ

Koncepció, rendezőtárs: Rubi Anna
Zene, hang: Jérôme Li Thiao Té
Dramaturg: Cseh Dávid
Látvány: Csere Zoltán
Asszisztens: Csere Zoltán
Koreográfus-rendező: Kulcsár Noémi

Támogató: Aulea Alapítvány, NKA, EMMI

homeabase_01 (Medium)

Forrás: Nemzeti Táncszínház