Figura complexus

Megnyitó: 2016. április 8. (PÉN) 19.00 óra
A kiállítás látogatható: 2016.04.09-05.15.
Trafó Galéria

Kiállító művészek: Nicolás Lamas (PE/BE), Oliver Laric (AT), Ulbert Ádám (HU/NL)
Kurátor: Fenyvesi Áron

Mi a képek funkciója, szerepe, státusza, hierarchiája a kortárs digitális kultúrában? Hogyan manipulálunk történeteket képekkel, miképp manipulálnak funkcióváltó képek lehetséges történeteket? Ezekre a kérdésekre fókuszálnak a Trafó Galéria április 8-án nyíló csoportos kiállításának amorf és absztrakt művei. A tárlaton szerepel a berlini videóművészet egyik nagyágyúja, Oliver Laric, a perui születésű Nicolás Lamas és a magyar Ulbert Ádám.

Figura complexus

A Trafó Galéria legújabb csoportos kiállítása három olyan művész munkáit mutatja be, akik a szobrászat műfajának narratív vetületeivel is foglalkoznak. A három alkotó – akik amúgy előszeretettel nyilvánulnak meg digitális formátumban is – bemutatott műveinek lényegi eleme a tárgyak, plasztikus formák történetmeséléshez kapcsolódó viszonya.

Az innsbrucki születésű, Berlinben élő Oliver Laric (1981), a kortárs videóművészet egyik nagyágyúja, aki ugyan először szerepel magyarországi kiállításon, de műveivel a közönség találkozhatott már a berlini NGBK-ban, a párizsi Palais de Tokyo-ban, vagy a Kunstverein Münchenben. Laric az egyik alapítója a sokáig véleményvezérnek számító online művészeti platformnak a vvork.com-nak és Versions című videóját a Tanya Leighton Galéria jóvoltából mutatjuk be a kiállításon.

A Peruban született Nicolás Lamas (1980) Antwerpenben él, a kolozsvári Sabot és a brüsszeli Meessen De Clercq Galéria képviseli, művei szerepeltek a ghenti HISK és a madridi The Goma kiállításain.

Ulbert Ádám (1984) a magyar kortárs képzőművészet egyik legérdekesebb fiatal művésze, jelenleg az amszterdami Rijksakademie rezidense, Budapesten a közönség a Trapéz Galériában, az ART+TEXT-ben és a Deák Erika Galériában láthatta műveit.

Az esemény weboldala: http://trafo.hu/hu-HU/gallery
Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/988758207874097/

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza