Húsvét hétfőn Jelenések templomi lézer élménykoncert St. Martinnal

A keresztény világ legismertebb imája a Miatyánk. Újkori feldolgozásában törekedtünk a szeretet szimbólumainak legszebb megfogalmazására mindezt egy templomi lézerfény élménykoncert keretein belül.

Fotó: Bosnyák László (forrás: Fényszínház)

Fotó: Bosnyák László (forrás: Fényszínház)

Az előadáshoz csatlakozott St. Martin, aki csodálatos zenei alkotásaival emeli tovább az előadás fényét, melyben a lézer segítségével szinte láthatóvá válnak a hangok!

A műsort eredendően is templomi környezethez készítettük, a premier előadást 2013 októberében Miskolcon mutattuk be a Szent Anna templomban, Szarvas Péter atya rendkívül barátságos közreműködésével. 2014-ben Budapesten húsvétkor a Rózsafüzér Királynéja Plébániatemplomban, Pünközsdkor Hercegszántón, Európa legmagasabb Mária szobránál, a Vodica-Máriakert kegyhelyen adtuk elő.
Tervünk a produkciót minél több szakrális helyszínen bemutatni a jövőben, örömmel fogadjuk a meghívásokat!

Fotó: Bosnyák László (forrás: Fényszínház)

Fotó: Bosnyák László (forrás: Fényszínház)

Jelenések című előadásunkban korunk nyelvén, multimédiás és lézeres eszközökkel dolgozzuk fel az egyik legrégebbi imát, a Miatyánkot egy Nagymama élettörténetén keresztül. Lézergrafikáinkat Simon András grafikusművész teszi feledhetetlenné, aki évtizedek óta elismert egyházi alkotó. Különleges vonalvezetésű grafikáit látványosan emeli ki a lézerfény textúrája. Az előadás forgatókönyvét és látványtervét Csömör Hermina készítette, aki régóta álmodott arról, hogy a lézerfényt templomban és szakrális helyszíneken is szerepeltesse.
Különös örömmel töltött el minket, hogy az első előadásokról szóló visszajelzések alapján a gyermekektől a nagyszülőkig pozitív megerősítést kaptunk: a vélemények egyöntetűek voltak, ezt az előadást mindenkinek látnia kell.

Szarvas Péter esperes, plébános ajánlása az előadásról:
„Többektől, akik látták és hallották az előadást pozitív visszajelzést kaptam. A mondanivalót nem zavarta a fény és hangtechnika, hanem inkább segítette a mondanivaló mélyebb megértését. Valóban különleges hatása volt. Magam is úgy voltam vele, hogy próbáltam a dolgokat elképzelni, végiggondolni, de amikor az előadás a maga egészében ment, meg sem közelítette azt elképzeléseimet. Amikor a fény átölelt, úgy éreztem maga az Isten ölel át. Átjárja az egész lényemet. Ehhez a mondanivaló, az elmélkedés, a megélt valós élettörténet és a zene nagy segítség volt. Valóban különleges volt.”

Fotó: Bosnyák László (forrás: Fényszínház)

Fotó: Bosnyák László (forrás: Fényszínház)

Fényszínház: Jelenések – Templomi lézerfény élménykoncert St. Martinnal
Időpont: 2016. március 28. hétfő, 19:00
Helyszín: Rózsafüzér Királynéja templom, Budapest XIV., Thököly út 58.

Weboldalunk: www.fenyszinhaz.hu
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1755379291363173/
Jegyek online: http://tixa.hu/jelenesek_fenyszinhaz
Valamint a jegy.hu országos jegyirodáiban:
http://www.jegy.hu/program/jelenesek-xxiszazadi-miatyank-feldolgozas-67453

Forrás: Fényszínház