Budapest Táncszínház: Álomőrző – bemutató

Az 1991 óta működő Budapest Táncszínház Magyarország egyik vezető modern táncegyüttese. Az alapító, Földi Béla vezetésével a társulat számos elismert magyar és külföldi koreográfussal dolgozott együtt az elmúlt 25 évben, többek között: Raza Hammadi, Amir Kolben, Krisztina de Châtel, Neel Verdoorn, Joseph Tmim, Séan Curran, Dali Touiti, Vaszilij Sulich, Egerházi Attila, Frenák Pál, Juronics Tamás, Mándy Ildikó, Berger Gyula.

A Budapest Táncszínház legújabb előadásában Jiří Pokornyval, az NDT2 alkotó-művészével dolgozik együtt a társulat. Az izgalmas közös munka során Földi Béla művészeivel az álmok és a valóság világát mutatják be.

Dózis (Dózis)

Álmaink ködös történetei, és vágyaink a mindennapi éberségében egy állandóan egyensúlyozó világot teremt e két különböző létállapot között. A Dózisban, Jiří olyan világot mutat be, amely az álom határát feszegeti.

Gloomy Latitudes (Komor Mozgásterek)

Az előadás egyszerű módját ábrázolja annak, hogyan lehet az ember ellenálló a valósággal szemben. Megtalálni a szökési lehetőségeket a jelen, múlt és jövő ismeretlen tereibe, számtalan különböző módon. A legkiválóbb metódus ezen kérdésekről az önmagunkkal való beszélgetés.

Budapest Táncszínház: Álomőrző
2016. március 30. 19.00
Müpa–Fesztivál Színház

Táncosok: Baumgartner Krisztina, Kiss Tamás, Macskin Zita, Mary Katakura, Sághy Alexandra, Ruzsom Mátyás, Valentin Brunner, Vattai Dzsenifer

Fénytechnikus: Loes Schakenbos
Koreográfus: Jiří Pokorny

alomorzo_poster

Forrás: Nemzeti Táncszínház