Hogyan javíthatunk és őrizhetjük meg egészségünket a Taoista Tai Chi™ gyakorlásával? – Kerekasztal-beszélgetés orvosok, betegek és tai chi edzők részvételével

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság 2016. március 11-én 17.30-tól nyilvános kerekasztal beszélgetést rendez Budapesten a Benczúr Ház dísztermében orvosok, komolyabb egészségi problémával élők és edzők részvételével. A beszélgetés témája a Taoista Tai Chi™ művelésének jótékony hatása a test és a lélek egészségi állapotára.

TTC3

A tai chi ősi kínai mozgásművészet, melyet taoista szerzetesek önvédelemre és egészségük fenntartása céljából fejlesztettek ki. Mára világszerte több millióan gyakorolják. A tai chi számos irányzata közül a Taoista Tai Chi™ különlegessége abban rejlik, hogy kifejezetten az egészség fenntartására és helyreállítására helyezi a hangsúlyt, miként azt kidolgozója, Moy Lin-Shin mester megalkotta.

A Taoista Tai Chi™ gyakorlása számos testi és lelki problémára jótékonyan hat. A gyakorlatokat kortól és egészségi állapottól függetlenül bárki végezheti. Bár nem helyettesíti a megfelelő orvosi kezelést, a tai chi segíthet többek között olyan betegségekben szenvedők egészségének és életminőségének javításában, mint a rossz vérkeringés, magas vérnyomás, ízületi gyulladás, hátfájdalmak, légzőszervi problémák, emésztési rendellenességek, Parkinson-kór, Fibromyalgia, Sclerosis Mulitplex.

TTC4

E hatások minél szélesebb körű megismertetése céljából, a Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság kerekasztal-beszélgetést szervez. A kerekasztal résztvevői között lesznek komolyabb betegséggel élők, akik megosztják saját élményeiket a mozgásról és az átélt pozitív változásokról, orvosok, akik a nyugati orvostudomány ismereteivel értelmezik a tapasztaltakat, valamint a társaság képviselői, akik további információt adnak a tai chi gyakorlásáról, hosszan tartó hatásairól.

A beszélgetésre 2016. március 11-én 17.30 és 19.30 között kerül sor Budapesten, a Benczúr Ház dísztermében. Cím: 1068 Budapest, Benczúr utca 27. A részvétel díjmentes.

A Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság, nemzetközi szervezete részeként, 22 éve tevékenykedik hazánkban az emberek egészségének megőrzése, valamint a Taoista Tai Chi™ és a mozgásforma egészségre gyakorolt jótékony hatásainak minél szélesebb körben való elérhetővé tétele érdekében.

Bővebb információ: www.taoistataichi.hu

Forrás: Magyarországi Taoista Tai Chi Társaság