A hétvégén rendezik az ötödik Connector Táncfesztivált Veszprémben

Mintegy 1600 táncos részvételével rendezik meg az ötödik Connector Táncfesztivált Veszprémben szombaton és vasárnap – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Barbarics Zsófia elmondta, hogy évek óta egyre több nevezés érkezik határainkon túlról, idén 310 táncos érkezik Veszprémbe Szerbiából, Szlovákiából, Horvátországból és Romániából. Hozzátette: a fesztivál öt évében eddig több mint nyolcezer fiatal vett részt programjaikon.

Idén az 1600 táncos 380 koreográfiát mutat be a két nap alatt. Szombaton hip-hop, diszkó, akrobatikus rock and roll, hastánc, fitness, break, néptánc és open kategóriákban, vasárnap pedig modern és kortárs tánc, művészi tánc, show- és látványtánc, klasszikus balett, társastánc, musical és open kategóriákban lépnek színpadra a résztvevők – sorolta.

Böhm Nóra hozzátette, a zsűri elnöke mint eddig minden évben, idén is Lakatos János, a Magyar Táncművészeti Főiskola mestertanára, koreográfus lesz. A rajta kívül kilenc pontozó bíró  munkáját idén először segítik döntnökök: Berta Orsolya táncművész, az Operettszínház táncosa és Szabó Bence táncművész, az Operaház táncosa.

A táncfesztivál kísérőrendezvényeként másodszor hirdették meg a Connector Rajz- és Fotópályázatot, amelynek témája 2016-ban a csapatszellem és a tánc személyes jelentőségének bemutatása.

Forrás: MTI

 

,