FUGA, Meantime/Zwischenzeit/Eközben

Február 25-én este 18.00-kor nyílik a FUGA Építészeti Központban a Meantime/Zwischenzeit/Eközben kiállítás.

Dorsánszki, Révész, Zillner. Ping-pong. Idő. Jelen. Múlt. Jövő. Történelem fosztás. Változás kettősége. Koncentrikus körök. Darts. E szavakkal tudnám a legjobban körülírni a február 25-én megnyitásra kerülő kiállítást, melynek sikerét a 3 művész neve – Dorsánszki Adrienn, Révész László László és Christian Zillner – fémjelzi.

Dorsánszky Adrienn

Dorsánszki Adrienn

A mai felgyorsuló világban szinte minden az idő körül forog. Állandóan ott akarunk, és ott kell lennünk mindenhol. Környezetünk által rá vagyunk kényszerítve, hogy folyton folyvást az óránkra tekintgessünk és számoljuk a perceket, órákat. Az emberek ebben a kozmoszban máshogy viszonyulnak a jelenhez, másként érzékelik a múltat, máshogy tekintenek a jövőre és mást remélnek tőle.

Révész László

Révész László László

A kiállítás fő vezérfonala is az idő értelmezése köré tekeredik fel. Erre utal a kiállítás címe is: Meantime, Zwischenzeit, Eközben. A kiállított alkotásokon keresztül megismerhetjük a három művész három különböző értelmezését az időről, s annak intervallumáról. Ezek által nyer értelmet a darts és az idő egymáshoz kötődő kapcsolata Dorsánszki alkotásaiban, Révésznél az idősíkok keveredése és az emberi jelenlét kettőssége, valamint Zillnernél a történelem fosztás gondolata.

Christian Zillner

Christian Zillner

A kiállítást március 11-én élő zenei performance zárja, melynek hangjai az avantgárd zene és a nem szabályos hangszerhasználat elemeit vegyítve, sokszor repetitív áramlásból fokozatosan megszüntetik önmagukat. A performance-ot előadják: Révész László László, Dorsánszki Adrienn és Lázár Zsigmond.

Megnyitó: 2016. február 25, 18.00
A kiállítást megnyitja Erich Klein filozófus, publicista
Finissage/Perfomance:  2016. március 11. 18.00
A kiállítás megtekinthető: február 26-tól március 14., hétfőtől – vasárnapig: 10-21.00
Cím: FUGA Építészeti Központ, 1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.