Földvári Barbara: Félsz a vihartól?

Az Életjelek projekt keretében megjelenő A Félsz a vihartól? című interjúkötet nyolc rákbetegségben érintett nő történetét meséli el. A könyv célja, hogy a hiteles, szakemberektől származó információkat, személyes, megélt történetekkel ötvözve nyújtson segítséget mindazoknak, akik közvetlen vagy közvetett kapcsolatba kerültek a rákbetegséggel. Mindemellett a könyv olvasmányos, intim történetei a szerző szándéka szerint alkalmasak lesznek arra, hogy rombolják a riasztó, rákbetegséget övező tévhiteket, hiszen az információhiány a legalattomosabb táplálója az előítéleteknek.

felsz_a_vihartol_borito_webA könyv arra készteti az olvasóit, hogy a bensőséges, őszinte történetek hatására megvizsgálják saját életüket és megfogalmazzák a saját kérdéseiket, amelyek megválaszolása során közelebb kerülhetnek valódi önmagukhoz.

A könyv mindazoknak szól, akik elég bátrak ahhoz, hogy hétköznapi valóságra, mint a varázslat forrására tekintsenek és kíváncsiak nyolc csodálatos, inspiráló nő életének történetére, aminek egy fejezete a rákbetegségük volt.

Szeretném, hogy Te, aki olvasod ezt a könyvet, akár csak pillanatokra is, de érezd úgy, hogy nem vagy egyedül. Elképzelem, ahogy kézbe veszed a könyvet. Végigsimítasz a borítón és mohón beleszagolsz a ropogós oldalak közepébe. Olvasod a mondatokat, nevetsz majd, talán lesznek szavak, amik örökre beléd égnek, talán lesznek sorok, amik nem tetszenek majd. Talán megharagszol, talán elszomorodsz, talán hálás leszel. 

A nők, akik a sorok közül szólnak hozzád, mind figyelnek rád. Mióta nem pihented ki magad? Volt ma néhány perced, amit azzal töltöttél, ami igazán fontos neked? Szereted az életedet? Finomat ettél ebédre? Elmondtad neki, hogy szereted? Miket szeretsz csinálni? Odafigyelsz magadra? 

Nincs végtelen időd. Sosem késő másként dönteni és elindulni önmagad felé.

A könyv Facebook-oldala: https://www.facebook.com/felszavihartol/?fref=ts