Caroline Laurin-Beaucage & Martin Messier (CAN): Soak

Caroline Laurin-Beaucage & Martin Messier (CAN): Soak
2016.02.26. 20.00 óra
Trafó nagyterem
a Koreográfusok új utakon sorozatban

clip_image002

Fény, hang és tánc koherens egysége: beszippant és nem ereszt. Ez a Soak. Érzéki csalódás, futurisztikus trip, vibráló flashback pulzáló zajzenére. Jefta Van Dinthert és Hiroaki Umedát juttatja eszünkbe. A kanadai duó, Martin Messier és Caroline Laurin-Beaucage munkája egyetlen este látható a Trafóban.

Egy multimédiás művész és egy táncos közös munkájának gyümölcse a Soak: Caroline Laurin-Beaucage és Martin Messier közösen koreografálták az előadást. Martin Messier készítette a produkció zenét is. Együttműködésük egy olyan előadást eredményezett, amelyben a zene és a mozgás elválaszthatatlan egymástól, együtt teremtenek egy saját univerzumot.

Martin Messiert leginkább az elektroakusztikus zene összekapcsolása más előadóművészeti ágakkal, és az élő test és az élettelen tárgyak kapcsolatának vizsgálata érdekli. Hangokkal kelt életre tárgyakat, úgy, ahogy a mozdulatok teszik a testtel. Olyan hétköznapi eszközök segítségével komponál zenét, mint az ébresztőóra, toll, vagy egy varrógép. Messier-nél a hang nincs alárendelve a mozdulatnak, így nem meglepő, hogy ebben a produkcióban is a zene a fő mozgatórugó. Olyan helyeken mutatták már be munkáit, mint a MUTEK, a római Luminaria, a Sonar, vagy a linzi Ars Electronica.

Caroline Laurin-Beaucage táncos a Toronto Dance Theatre-ben tanult és számos ismert koreográfussal és társulattal dolgozott együtt az elmúlt 12 évben. 2011-ben csatlakozott a világhírű kanadai társulathoz, az O Vertigóhoz.  Sokat dolgozik élő zenével, főleg a szintén kanadai Nicolas Basque zeneszerző-előadóval.

Február 26-án az előadás után Szemessy Kinga táncos-tánckutató beszélget Caroline Laurin -Beaucage és Martin Messier koreográfusokkal. Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Meglepetés: http://kapcsolj.be/comics

Az esemény weboldala: http://trafo.hu/hu-HU/soak

Az esemény Facebook-oldala: https://www.facebook.com/events/1504540479841174/

Forrás: Trafó Kortárs Művészetek Háza
,