Szalon-estekkel indul az év a Fekete házban

Szalon-estek címmel indul rendezvénysorozat a szegedi Fekete házban: a gyönyörű környezetben zajló esteken eddig kiadatlan írásokkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az első alkalom vendége Simoncsics János helytörténeti szakértő, aki a Dáni utcáról és vidékéről mesél január 21-én, csütörtökön 17 órakor.

Szalon_est_01

Új kezdeményezés indul útjára a szegedi Fekete házban. A Szalon-estek című rendezvénysorozat „fiókban heverő” alkotások bemutatását tűzi ki célul: Szegedhez kötődő írók, költők, művészek, helytörténészek beszélnek-mesélnek még kiadatlan alkotásaikról, írásaikról a Fekete ház gyönyörű enteriőr-kiállításának szalonjában.

A Szalon-estek első vendége Simoncsics János helytörténeti szakértő, aki kiadás előtt álló, A Dáni utca és vidéke című könyvéről mesél az érdeklődőknek január 21-én, csütörtökön 17 órakor. A belépés ingyenes.

A Fekete ház mellett a Móra Ferenc Múzeum és többi kiállítóhelye is megnyitja kapuit a téli szünet után: a múzeum és kiállítóhelyei január 22-től várják ismét látogatóikat.

SzalonEstek_web

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,