Edith Piaf születésének 100. évfordulóján Edith és Marlene a Centrál Színházban!

A Mészáros Márta rendezésében készült és először majd’ 30 éve bemutatott Edith és Marlene előadás 2013 decembere óta látható újra hazai színpadon, Botos Évával és Nagy-Kálózy Eszterrel a címszerepekben. A Manna Produkció előadása legközelebb tisztelegve a legendás francia sanzonénekesnő előtt Edith Piaf születésének 100. évfordulóján, december 19-én, szombaton 15 órától látható a Centrál Színházban.

Edith és Marlene: Nagy-Kálóczy Eszter, Botos Éva, Fotó: Kállai-Tóth Anett

Edith és Marlene: Nagy-Kálózy Eszter, Botos Éva, Fotó: Kállai-Tóth Anett

Mészáros Márta először majd’ 30 éve rendezte meg Pataki Éva darabját, aki saját bevallása szerint nem merne ma már két ilyen zseniről írni, mert ilyesmibe csak fiatalon vághat bele az ember. A Pesti Színházban tartott ősbemutatón Kútvölgyi Erzsébet és Hernádi Judit alakították a két énekesnőt, akiknek a történetét azóta a rendezőnő többször színpadra dolgozta Európa számos országában – mások mellett Csehországban és Lengyelországban is. Botos Éva egészen fiatal kora óta érdeklődik Edith Piaf munkássága iránt, így nagy lelkesedéssel kereste meg 2012-ben a Gáspár Anna vezette Manna Produkciót, hogy segítsen megszervezni a darab újbóli feldolgozását. 2013 decemberében műsorra tűzték az előadást a Centrál Színházban, Botos Évával és Nagy-Kálózy Eszterrel a címszerepben, ami azóta is nagy sikerrel fut, s látható volt már az ország több nagyvárosában is. A darab további szerepeiben Fodor Annamáriát, Marton Róbertet és a friss Junior Prima díjas Nagy Dániel Viktort láthatja a közönség.

Edith és Marlene: Botos Éva, Nagy-Kálózy Eszter, Fotó: Kállai-Tóth Anett

Edith és Marlene: Botos Éva, Nagy-Kálózy Eszter, Fotó: Kállai-Tóth Anett

Mészáros Márta olvasatában ez az előadás nem csupán két ikon megidézéséről, hanem a nagybetűs Nőről, a nőiségről, a nőiességről szól, ahogy Edith és Marlene idejében érezték, látták, de arról is, hogy mit jelent most a 21. század elején nőnek lenni. A Piaf és Dietrich kapcsolatát, viszályát és barátságát feldolgozó előadást – tisztelegve Piaf munkássága előtt –, a sanzonénekesnő születésének 100. évfordulóján láthatják legközelebb az érdeklődők, a Centrál Színházban. Az előadásban elhangzanak Dietrich és Piaf legnagyobb sikert elért dalai, láthatók Piaf életének legfontosabb korszakai. Az előadás méltó emléket állít a tragikus sorsú dalszerző-énekesnőnek a kerek évforduló napján.

Jegyeket korlátozott számban a helyszínen, illetve a színház honlapján keresztül lehet vásárolni.

Edith és Marlene: Nagy-Kálózy Eszter, Botos Éva - Fotó: Kállai-Tóth Anett

Edith és Marlene: Nagy-Kálózy Eszter, Botos Éva – Fotó: Kállai-Tóth Anett

Forrás: Manna Produkció