Kass János, a galériateremtő

Fotókiállítás nyílik Szegeden a Kass Galéria megnyitásának harmincadik évfordulója alkalmából. A „Kass János, a galériateremtő” című tárlatot december 10-én, csütörtökön 16 órakor nyitják meg a Kass Galériában.

Kass Jánost ábrázoló, a Kass Galériához kapcsolódó fotókból nyílik kiállítás Szegeden. A Kass Galéria megnyitásának harmincadik évfordulója apropóján olyan, 1985 óta készült fényképeket állítanak ki, melyeken a legendás grafikust, Kass János láthatják az érdeklődők különböző megnyitókon, rendezvényeken.

Kass János grafikusművész tizennégy évesen kezdett el gipszöntőként, majd keramikusként dolgozni. A második világháború során tehetségét kihasználva különböző pecséteket, dokumentumokat készített a viharok elől menekülők számára. Megszámlálhatatlan mennyiségű könyvillusztrációt készített egyedi stílusában, melyen nemzedékek sora nőtt fel. Munkásságát Kossuth-díjjal is jutalmazták, Szeged díszpolgárának is megválasztották, nevét 1985 óta viseli a Galéria a szegedi belvárosban. A kiállítás célja, hogy fotókkal tisztelegjen a legendás galériateremtő előtt.

Forrás: Móra Ferenc Múzeum
,