Janus: Tér-Test-Idő – Badora Társulat

A hazai táncélet egyik jól ismert együttese új kihívások felé fordult, most nem az alapító Barta Dóra irányította a próbákat, hanem két fiatal vendégkoreográfus. Várnagy Kristóf az elmúlt éveket táncosként olyan legendás alkotóműhelyekben tölthette, mint a Cullberg Balett, a Svéd Királyi Balett és a Cirque de Soleil. Katonka Zoltán a legismertebb hazai együttesek produkcióiban nyújtott megannyi emlékezetes teljesítményével elismerést szerzett táncművész, koreográfus és világítástervező.

„Mindkettőjükben ott van a magával ragadó, előre mutató energia és a szakmai kiválóság. Az általuk létrehozott tánc az új összhang.”

Barta Dóra művészeti vezető, Érdemes művész, Harangozó Gyula-díjas

Világítástervező: Katonka Zoltán
Táncolják: Esterházy Fanni, Horváth Zita, Szőllősi Krisztina, Csizmadia Tamás, Darabont Áron

Fotó: Dömölky Dániel

Fotó: Dömölky Dániel

I.
Clockwork
Ének: Ledán Imola
Koreográfus asszisztens: Simon Renáta
Koreográfus: Várnagy Kristóf

„A produkció nem egy történetet dolgoz fel, hanem a számomra most legelérhetőbb, legkézenfekvőbb valóságról szól, azaz azokról az emberekről, akikkel dolgozom. Egyetlen célom, hogy olyan kontextust teremtsek a táncosaimnak, amiben ők ki tudják magukat fejezni. Ezért a szövegkönyvem az előadáshoz egy kötetre való üres lap, ami arra vár, hogy megtöltsék.” V. K.

II.
Tárgytalan
Koreográfus: Katonka Zoltán

„Az önkifejezés cselekmény nélküli szabadságát keresem, a magam mozgásnyelvében. Kompozíció, absztrakció, mely távol áll az előre megírt történettől. Mi, és a hátunk mögött elrohanó életünk viszonya érdekel. Körbenézek.” K. Z.

Időpont: 2015. december 8. 19:00
Helyszín: Marczi Közösségi Tér (Bp. II., Marczibányi tér 5/a.)

Együttműködő partnerek: MMA, NKA

Forrás: Nemzeti Táncszínház