Az Elefáni Papírszínház bemutatja: Nevesincs – KÖNYVBEMUTATÓ és papírszínház előadás egyben!

Elkészült az első papírszínházat tartalmazó mesekönyv, mely a mesélő elefántról, Elefániról elnevezett miniatűr színházi produkció könyvváltozata.

Elefani_papirszinhaz (1)

A 18-19. századi emberek egyszemélyes, otthoni színháza egy kis fadobozból és a benne lévő bábokból, díszletekből állt (100 cm x 40 cm x 60 cm-es).

Boros Luca a mese írója és papírszínház előadó arra vállalkozott, hogy az egész előadást egy könyvtestbe rejti és létrehoz egy interaktív mesekönyvet és bábszínházat egyben.

A mesekönyv két részből áll: a történetből és a könyv végén kinyíló papírszínházból. Így a gyerekek újraélhetik, eljátszhatják a mesét, sőt saját ötleteiket is kipróbálhatják. Az ehhez szükséges papír díszletek és bábok is megtalálhatók a könyvben.

Előnye, hogy könnyen hordozható, több funkciós könyv, a bábok a használat után sem vesznek el, mivel egy „báb- és díszlettár” is megtalálható a könyvben.

Nevesincs története egy szomorú kis indiánlányról szól, aki barátjával, Kismedvével kalandos utazásba kezd, hogy megtalálja nevét, s többé már ne Nevesincsnek szólítsák őt.

A 2015. 12. 05-én, szombaton 16.00-kor megrendezésre kerülő könyvbemutatón kinyílik a mesekönyv és felgördül az Elefáni Papírszínház függönye és a képek életre kelnek!

Helyszín: Szentendre, P’ART Mozi

További infó: www.elpsz.hu

Forrás: Elefáni Papírszínház
,