13. Környezetvédelmi Hónap – Tara, egy vitorlás útja a bolygóért

Tara, egy vitorlás útja a bolygóért című konferencia
Időpont : 2015. november 26.
17.00-tól tárlatvezetés, majd 18.00-tól konferencia.
Helyszín: Francia Intézet, 1011 Budapest, Fő utca 17. – Auditórium

image003A Francia Intézet november 4-től látogatható Tara Océans című tárlata a Tara Expedíciók elnevezésű francia non-profit kezdeményezés óceánkutató útjait mutatja be. A Tara nevű kétárbocos hajó 115 ezer kilométert tett meg a Föld körül a világtenger élővilágát kutatva. A kiállítás csodálatos fotói betekintést nyújtanak a bolygó éghajlati egyensúlyában fontos szerepet játszó planktonok világába.

A Tara Expedíciók résztvevői a hétköznapokban is dolgoznak a környezetvédelemmel kapcsolatos társadalmi szemléletformáláson. Fontosnak tartják azt, hogy a fiatalok minél többet megtudjanak a kutatások eredményeiről. Folyamatosan konzultálnak az ENSZ illetékes szerveivel, és nem utolsósorban a politikai döntéshozókat igyekeznek valódi megoldásokra ösztönözni.

November 26-án a Francia Intézetbe látogat az expedíció egyik tagja, Lionel Guidi a franciaországi CNRS Óceánkutató laboratórium munkatársa, aki bemutatja a kiállítást, majd előadást tart a kutatások eredményeiről Gipsi Lima Mendez, a leuveni Rega Intézet Molekuláris Biológia Laboratórium kutatója oldalán.

Francia, angol és magyar nyelven, szinkrontolmácsolással.

A Hónap Facebook-eseménye: https://www.facebook.com/events/1632320347034252/

Forrás: Budapesti Francia Intézet