ISMÉTLÉS – Maja Milinic-Bogdanovic kiállítása

Maja Milinic-Bogdanovic professzor dizájn és iparművészeti kiállítása nyílik november 14-én 18 órakor a Szerb Kulturális Központban.

„A lehetőségek óriási tárházát látjuk magunk előtt kibontakozni. A jövőben a dizájn sokat változik majd, ahogyan a művészet is.

Fő törekvésünk, hogy, a legújabb tudományos kutatások eredményeit felhasználva, egy teljesen új vizuális élményben részesítsük a közönséget, továbbá, hogy a tudomány segítségével, olyan forradalmi megoldásokat alkalmazzunk, melyek közt a digitális művészet, mint a 20. századi modern művészet legújabb kifejezési eszköze, kiemelkedő helyen áll.

A különböző digitális technikák egyvelege nagyban megváltoztatta viszonyunkat a kortárs dizájn alkotásaihoz és teljesen új formavilágot hozott létre. A textil használata és az új technológiák követése ezentúl kétségtelenül nagy szerepet játszik majd a multi-diszciplináris területek összekötésében, hasonlóképpen ahhoz a modern kifejezési módhoz is, mely hol a képzőművészet és iparművészet közti különbségekre, hol pedig éppen azok hasonlóságára hívja fel a figyelmet.

Az itt látható munkákról általánosságban elmondható, hogy bennük egy-egy képzőművészeti elem folyamatos ismétlése, illetve egyazon geometrikus forma változatos megjelenítése hozza létre végül az egész alkotást átölelő harmóniát.”

Megnyitó: 2015. november 14. szombat, 18:00
Helyszín: Szerb Kulturális Központ galériája, Budapest VI., Nagymező u. 49.

Repeticija-Ismetles

Forrás: Szerb Kulturális Központ